Σκύρος: Διακρίσεις και εθνική προβολή για το Λιμενικό Ταμείο! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Σκύρος: Διακρίσεις και εθνική προβολή για το Λιμενικό Ταμείο!

Σκύρος: Διακρίσεις και εθνική προβολή για το Λιμενικό Ταμείο!
Με SILVER βραβείο στη Διαχείριση στερεών και Υγρών αποβλήτων τιμήθηκε το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου κατά την ετήσια τελετή των «Environmental Awards 2015» στις 17/Δεκ/2014. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κος Κυριάκος Αντωνόπουλος.

Η βράβευση αποτέλεσε μία ακόμα αναγνώριση των επιδόσεων και των πρακτικών του Λ.Τ Σκύρου που ως διαχειριστής του Λιμένα της Λιναριάς Σκύρου έχει καταφέρει να καθιερώσει το Λιμάνι της Λιναριάς ως το πληρέστερο και φιλικότερο Δημόσιο Λιμάνι της Χώρας, προβάλλοντας το Νησί σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, περισσότερα από 350 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δημόσιων Φορέων παρακολούθησαν την απονομή βραβείων στις καλύτερες πρακτικές για την προστασία του Περιβάλλοντος και την αειφορία, οι οποίες διακρίθηκαν μέσω της αδιάβλητης διαδικασίας, που θεσμοθέτησε η εταιρεία Boussias Communications και το Plant Management.
 

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, ενώ τα βραβεία απένειμαν στους νικητές ο Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Δρ Κώστας Αμπελιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Περιβάλλοντος, Γεωργίας & Εφαρμοσμένης Οικονομίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η Δρ Ρόζυ Χαριτοπούλου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Περιβάλλοντος Δήμου Κηφισιάς & Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης Ε.Ο.ΑΝ., ο Αλέξανδρος Γιαννέλος, Πρόεδρος του ΙΕΑ, ο Κωνσταντίνος Μάντζιος, Ναυτικός Μηχανολόγος, Επιθεωρητής Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Συντονιστής της κριτικής επιτροπής των βραβείων, ο Γιάννης Αγαπητίδης, Πρόεδρος Ε.Ο.ΑΝ, ο Δρ Γεώργιος Ζαλίδης, Καθηγητής & Αναπληρωτής Πρόεδρος Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Βασιλείου, Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Δρ Κάτια Λαζαρίδη, Καθηγήτρια στην Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας & Εφαρμοσμένης Οικονομίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Πρώην Πρόεδρος Ε.Ο.ΑΝ.
 

Κατά την ομιλία του μετά την απονομή του βραβείου, ο Πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου αναφέρθηκε στην αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλεται για την διαρκή βελτίωση των Λιμενικών υποδομών και υπηρεσιών, τις περιβαλλοντικές δράσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του Λιμένα και το ιστορικό του Φορέα που αντικαταστάθηκε στην κατάργησή του και αποτελεί Εθνικό παράδειγμα για τον τρόπο λειτουργίας του Λιμένα Λιναριάς, παρά την απόλυτη έλλειψη προσωπικού στην Υπηρεσία του. Επίσης αναφέρθηκε στην επικείμενη κατασκευή του πρώτου Υδατοδρομίου ιδιωτικής επένδυσης στη Χώρα καθώς και του πρώτου, σε εθνικό επίπεδο, μεικτού σταθμού ανεφοδιασμού σκαφών - οχημάτων με καύσιμα σε κρηπίδωμα του Λιμένα.
 

Το Λ.Τ Σκύρου δια του προέδρου του κ. Αντωνόπουλου εκπροσωπήθηκε με εξαιρετική επιτυχία και στις 18 Νοέμβριου 14 στο Διεθνές Τουριστικό Συνέδριο, «Ηospitality Next 2014», συμμετέχοντας μαζί με διεθνώς διακεκριμένους hospitality experts σε πάνελ στα οποία συζητούσαν τα κορυφαία στελέχη της Ελληνικής αγοράς Τουρισμού.
Ο κος Αντωνόπουλος συμμετείχε σε πάνελ δημόσιας συζήτησης με θέμα: Attracting top spenders: Προσελκύοντας το «σωστό» προφίλ και εθνικότητα τουριστών, μαζί τους Κώστα Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Μιχάλης Βαμιεδάκη, Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης, Νικόλαος Ζώρζο, Δήμαρχο Σαντορίνης, Κατερίνα Κλούρη, Οικονομολόγο - Στατιστικό Αναλυτή, Τράπεζα της Ελλάδας. Οι τιμητικές διακρίσεις για το Λ.Τ Σκύρου αντανακλούν συνολικά στο μοναδικής ομορφιάς Νησί της Σκύρου το οποίο αποτελεί ένα διαρκώς ανοδικό Τουριστικό προορισμό.

Με παροχές και τουριστικό προφίλ που στηρίζονται στην αυθεντικότητα και την παράδοση οι οποίες συνδυάζονται με τις σύγχρονες απαιτήσεις προσαρμοσμένες στο μέτρο και το σεβασμό που αντανακλά και απαιτεί το Φυσικό και Ιστορικό τοπίου του Νησιού.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA