Στις 29 Δεκεμβρίου η χώρα ή θα έχει νέο Πρόεδρο ή πρόωρες εκλογές - Οι πιθανές ημερομηνίες για προσφυγή σε κάλπες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Στις 29 Δεκεμβρίου η χώρα ή θα έχει νέο Πρόεδρο ή πρόωρες εκλογές - Οι πιθανές ημερομηνίες για προσφυγή σε κάλπες

Στις 29 Δεκεμβρίου η χώρα ή θα έχει νέο Πρόεδρο ή πρόωρες εκλογές - Οι πιθανές ημερομηνίες για προσφυγή σε κάλπες
Πιθανότατα την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί το διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά και εντός 48 ωρών θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας - Μεταξύ των ονομάτων εκείνο του Σταύρου Δήμα και του Π. Πικραμμένου - Δεν αποκλείεται και η έκπληξη

Ραγδαίες είναι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και όλα πλέον είναι ανοιχτά ακόμα και για πρόωρες εκλογές ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο. Toν δρόμο για το προεδρικό Μέγαρο και τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας έδειξε αιφνιδιαστικά αργά το απόγευμα της Δευτέρας η κυβέρνηση ανοίγοντας τη διαδικασία εκλογής για το ύπατο αξίωμα και μάλιστα εν μέσω Χριστουγέννων, κάτι που σημαίνει ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση.

Η πρώτη ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, η δεύτερη στις 23 και η τρίτη και κρισιμότερη στις 29 Δεκεμβρίου.
Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως στις 27 Δεκεμβρίου θα ξέρουμε εάν η χώρα θα εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Πάντως, επειδή το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι πιο πιθανό από κάθε άλλη φορά, τα σενάρια που επεξεργάζονται είναι για προσφυγή στις κάλπες είτε στις 25 Ιανουαρίου ή την Κυριακή Φεβρουαρίου. 

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου ξεκινάει στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων θα πρέπει, εάν επιθυμούν, να υποδείξουν με επιστολή που θα αποστείλουν στον Πρόεδρο της Βουλής τον υποψήφιο που προτείνουν στην Ολομέλεια για το ύπατο Πολιτειακό αξίωμα.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 200 βουλευτές. Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του αριθμού αυτού, η ονομαστική ψηφοφορία θα επαναληφθεί πέντε ημέρες αργότερα, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου. 

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA