Ο Δημήτρης Βουρδάνος συμμετείχε στην εκδήλωση της Γ.Γ.Ε.Τ. με θέμα «Ερευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Ο Δημήτρης Βουρδάνος συμμετείχε στην εκδήλωση της Γ.Γ.Ε.Τ. με θέμα «Ερευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΡΔΑΝΟΣ
Eκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Δημήτρης Βουρδάνος παρευρέθη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.) στα πλαίσια της ενημέρωσης για το νέο θεσμικό πλαίσιο και την Εθνική Στρατηγική για την Ερευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00’ στο Κεντρικό Αμφιθέατρο «Λ.Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και χαιρέτισε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και Υπουργός Ανάπτυξης κ.Δημήτριος Σιούφας, παρευρέθη επίσης ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ενώ κεντρικός ομιλητής της παρουσίασης του νέου θεσμικού πλαισίου ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας Δρ.Χρήστος Βασιλάκος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τονίζει ότι στόχος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελεί η αναδιάρθρωση του αναπτυξιακού της μοντέλου, με έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, αποσκοπώντας στην ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγικής δομής, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική.

Επισημαίνει δε ότι οι επενδύσεις στην παιδία, στην επιστήμη, στην έρευνα, στην τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία, αποτελούν κεντρικό εργαλείο για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα είναι «βιώσιμο» , που θα είναι «έξυπνο» και θα στηρίζεται στην καινοτομία και την υψηλή κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού.


Η Ερευνα, η Τεχνολογία και η Καινοτομία μπορούν να αποτελέσουν βασικούς μοχλούς για την Ανάπτυξη, την Αύξηση της Απασχόλησης και να συμβάλουν ουσιαστικά στην έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA