Παρέμβαση εισαγγελέα για τις υποκλοπές στα κόμματα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις υποκλοπές στα κόμματα!

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις υποκλοπές στα κόμματα!
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες περί υποκλοπών στα κόμματα, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλ. Ζαγοραίος.

Πρόκειται για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι καταγράφηκαν, από ειδική συσκευή, ίχνη υποκλοπών και επεμβάσεων σε κινητά τηλέφωνα σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία κομμάτων, καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούδης, προκειμένου να διαπιστώσει αν προκύπτουν τα αδικήματα της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών κατ' εξακολούθηση και παραβίασης προσωπικών δεδομένων κατ' εξακολούθηση με σκοπό παράνομο περιουσιακό όφελος και βλάβη τρίτου.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι για δύο εβδομάδες χρησιμοποίησε για τον εντοπισμό της ύποπτης δραστηριότητας ένα από τα πλέον σύγχρονα κινητά με εφαρμογές προστασίας από τις υποκλοπές: το Cryptophone 500 της γερμανικής εταιρείας GSMK, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι επίμαχες καταγραφές φαίνεται να έχουν γίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Συγγρού, και αμέσως μετά στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ, και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προς την πλευρά των Εξαρχείων και της Σόλωνος.


Επίσης σωρεία καταγραφών -όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας που θα ερευνήσει ο εισαγγελέας- ύποπτων για υποκλοπή φαίνεται να προκύπτουν στο τρίγωνο ανάμεσα στον Πύργο Αθηνών, στην αμερικανική πρεσβεία και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου.

Από τις 6 έως τις 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με όσα παραθέτουν τα «Τα Νέα», διενεργήθηκαν 17.371 μετρήσεις και καταγράφηκαν 193 «πολύ ύποπτα» συμβάντα. Επιπλέον, υπήρξαν 64 περιστατικά «υψηλής» διαβάθμισης, 78 «μέτριας» και 263 «χαμηλής».

Πηγή: ΑΠΕ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA