Μαυροφορεμένοι μασκοφόροι έπνιξαν στο αίμα το Παρίσι – Τρομοκρατική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Μαυροφορεμένοι μασκοφόροι έπνιξαν στο αίμα το Παρίσι – Τρομοκρατική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαυροφορεμένοι μασκοφόροι έπνιξαν στο αίμα το Παρίσι – Τρομοκρατική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo (ΒΙΝΤΕΟ)
Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά την τρομοκρατική επίθεση στην "καρδιά" του Παρισιού, στη Βαστίλη, όπου βρίσκονται τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Ενός περιοδικού που πολλές φορές έχει γίνει στόχος των φανατικών μουσουλμάνων γιατί δημοσίευσε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Πριν μερικά χρόνια είχε εκδοθεί ακόμη και φάτουα, ένα διάταγμα θανάτου δηλαδή. Ίσως να εκτελέστηκε σήμερα...

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Οι νεκροί, μέχρι στιγμής, είναι 12, ανάμεσά τους ο διευθυντής έκδοσης του περιοδικού Charb, οι σκιτσογράφοι Wolinski, Cabu και Tignous, ένας δημοσιογράφος και δυο αστυνομικοί. Εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Είναι οι νεκροί μιας επίθεσης που προκαλεί παγκόσμιο σοκ, μιας επίθεσης κατά του Τύπου, στην "καρδιά" της Ευρώπης, μιας επίθεσης που η Γαλλία έβλεπε να πλησιάζει αλλά έκλεισε τα μάτια της και το πλήρωσαν αθώοι με το αίμα τους.

Οι τραυματίες τουλάχιστον 10, από τους οποίους οι πέντε είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Το Παρίσι έχει κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού, ίσως καθυστερημένα. Το καμπανάκι του κινδύνου είχε χτυπήσει από τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου, όταν άνδρες που φώναζαν "Ο Θεός είναι μεγάλος", έπεφταν με τα αυτοκίνητά τους πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες.

Τότε, οι γαλλικές αρχές προτίμησαν να βγάλουν τους δράστες τρελούς. Σήμερα, μάλλον το μετανιώνουν.

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Στα video φαίνονται ξεκάθαρα οι δράστες να δίνουν τη χαριστική βολή σε έναν αστυνομικό και στη συνέχεια να διαφεύγουν με ένα μαύρο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια σταμάτησαν διερχόμενο αυτοκίνητο, κατέβασαν τον οδηγό του, το πήραν και εξαφανίστηκαν.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA