Γιάννης Μαραγκός: «Τουριστική ανάπτυξη μέσω ΔΟΑΠΠΕΧ» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γιάννης Μαραγκός: «Τουριστική ανάπτυξη μέσω ΔΟΑΠΠΕΧ»

Γιάννης Μαραγκός: «Τουριστική ανάπτυξη μέσω ΔΟΑΠΠΕΧ»
Δείτε το ενδιαφέρον άρθρο του Γιάννη Μαραγκού...

"Σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός είδαμε στην Χαλκίδα δύο φορές μια κοσμοσυρροή που όμοια της είχαμε να δούμε από την προ κρίσης εποχή. Αναφέρομαι στο κατά γενική ομολογία και παραδοχή, επιτυχημένο φετινό καρναβάλι και τις τριήμερες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την ημέρα της Καθαρά Δευτέρας και δεύτερoν στην διοργάνωση της ανάβασης Ριτσώνας.
 

Ένας θεσμός που δεν είναι νέος για την πόλη αλλά η φετινή προετοιμασία, η διεξαγωγή, αλλά και η αποτελεσματικότητα της ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Τα οφέλη αυτών των δύο δραστηριοτήτων της ΔΟΑΠΠΕΧ ήταν αυτό ακριβώς που επιζητούσε και χρειαζόταν ο επαγγελματικός κόσμος. Ενέσεις ρευστότητας σε μια περίοδο που τα πάντα είναι σε στασιμότητα. Η μεγάλη επιτυχία όμως της ΔΟΑΠΠΕΧ με τη νέα σύνθεση που την απαρτίζουν υπό την προεδρία της κυρίας Ζλακώνη ήταν, ότι οι επισκέπτες κατά κύριο λόγο προέρχονταν από το λεκανοπέδιο της Αττικής.
 

Αυτόν τον κόσμο, το «καταναλωτικό κοινό» όπως συνηθίζεται να αποκαλούν οι επαγγελματίες θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην περιορίζεται στην παραλία της Χαλκίδας αλλά να διοχετεύεται προς το εμπορικό κέντρο της πόλης. Τούτο θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση των πεζοδρομήσεων των κάθετων οδών από την παραλία προς το εμπορικό κέντρο της πόλης, καθώς και την αφαίρεση των εμποδίων, όποια και αν είναι αυτά.
 

Θα είναι κρίμα μια τόσο μεγάλη και επιτυχημένη προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα της ΔΟΑΠΠΕΧ τα οφέλη από τους επισκέπτες να περιορίζονται μόνο στα καταστήματα της παραλίας και να μην μεταφερθούν και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης.
 

Η Χαλκίδα με την τουριστική ταυτότητα που άρχισε να αποκτά, εκτός των καταστημάτων της παραλίας που βλέπουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, είναι επιτακτική ανάγκη τα οφέλη αυτά να μετακυλήσουν και προς το εμπορικό κέντρο της πόλης."
 

Μαραγκός Ιωάννης Μέλος Δ.Σ. της
Μείζονος Αντιπολίτευσης Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας - Εμπορικό Τμήμα

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA