"Ζείτε ακόμα σκουλήκια;" – Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία ανδρών της ΔΙΑΣ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

"Ζείτε ακόμα σκουλήκια;" – Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία ανδρών της ΔΙΑΣ

"Ζείτε ακόμα σκουλήκια;" – Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία ανδρών της ΔΙΑΣ
Ξέσπασε κατά των κατηγορουμένων η μητέρα του ενός από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που είχαν δολοφονηθεί τον Μάρτιο του 2011 στο Ρέντη, μετά από καταδίωξη ληστών...

«Δολοφόνοι...σκουλήκια! Ζείτε ακόμη σκουλήκια; Ούτε μία ώρα μείωση της ποινής σας!» φώναζε η μητέρα του ενός από τα θύματα κατά τη μεταφορά των κατηγορούμενων στη δικαστική αίθουσα.

Το κλίμα ήταν από νωρίς το πρωί φορτισμένο, αφού παρόντες ήταν συγγενείς των θυμάτων αλλά και πολλοί συνάδελφοί τους.
 

Η δίκη στο πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων διακόπηκε για τις 3 Απριλίου καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης.

Για τον φόνο των δύο αστυνομικών δικάζονται τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ποινές δις ισοβίων και 25ετείς καθείρξεις, ενώ στην υπόθεση είναι άλλοι 11 κατηγορούμενοι που δικάζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Το περιστατικό είχε συμβεί τη νύχτα της 1ης Μαρτίου 2011, όταν μετά από ληστεία καταστήματος ψιλικών στο Μενίδι αστυνομικοί εντόπισαν και καταδίωξαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες.

Η καταδίωξη είχε συνεχιστεί επί της λεωφόρου Κηφισού, μέχρι που οι δράστες μπήκαν σε παράδρομο στο ύψος του Ρέντη και ακινητοποίησαν το όχημα τους. Όταν τους πλησίασαν τέσσερις μοτοσικλετιστές αστυνομικοί, πετάχτηκαν από το αυτοκίνητο και με καλάσνικοφ άρχισαν να πυροβολούν.

Από τα πυρά έπεσαν νεκροί οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, Γιώργος Σκυλογιάννης, 22 ετών και Γιάννης Ευαγγελινέλης, 23 χρόνων. Άλλοι δύο αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA