Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου κατέρχεται την Κυριακή 3 Μαΐου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, αντιδρώντας στην προγραμματιζόμενη λειτουργία των καταστημάτων αυτήν τη μέρα.
 

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ σημειώνει ότι «όπως αποδείχθηκε, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο, επιτάχυνε τα λουκέτα και τις απολύσεις, διέλυσε τις εργασιακές μας σχέσεις, μας έκανε εργαζόμενους-λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ανάπαυσης και γιγάντωσε την ανασφάλιστη εργασία».
 

Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση «να μην εκπέμπει μηνύματα συνέχισης του μνημονιακού πλαισίου για τις Κυριακές, να διασφαλίσει πρώτα απ’ όλα τη δική της αξιοπιστία και να τηρήσει τις ξεκάθαρες προγραμματικές της δεσμεύσεις, που δεν είναι άλλες από την άμεση κατάργηση του Ν. 4177/2013 και την επαναφορά της Κυριακής-Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία».
 

«Όσο αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα είναι σε ισχύ, τόσο ο αγώνας μας θα δυναμώνει κάθε Κυριακή που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, μέχρι να τον καταργήσουμε εμείς στην πράξη» διαμηνύει η ΟΙΥΕ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA