Αυλωνάρι: Θα μιλήσουν απόψε για τους μετεωρίτες! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αυλωνάρι: Θα μιλήσουν απόψε για τους μετεωρίτες!

Αυλωνάρι: Θα μιλήσουν απόψε για τους μετεωρίτες!
Ο πολυχώρος τέχνης και ψυχαγωγίας «Χάνι-Παντελής» στο Αυλωνάρι έχει την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενεί σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου, στις 21.30 μ.μ. στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, τον κ. Τάκη Θεοδοσίου, ο οποίος θα μιλήσει για τους μετεωρίτες και συγκεκριμένα για την πορεία προς τη γνώση αυτών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αυλωναρίου «Ρέουσα».

Ο κ. Θεοδοσίου είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος για να μας μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα καθότι με ιδιαίτερη θέρμη και ζήλο ασχολείται με την αναζήτηση και ανακάλυψη μετεωριτών στη χώρα μας και όχι μόνο.

Όσον αφορά στο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό του προφίλ ο κ. Θεοδοσίου διαθέτει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστήμιου Αθηνών, διδάσκοντας της Ακαδημίας Πλάτωνα σε θέματα αστρονομίας και μετεωριτών, πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου ΛΟΓΟΣ Α-Ω με σκοπό την προώθηση της επιστήμης των μετεωριτών και της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην Ερέτρια Ευβοίας μάλιστα, όπου διαθέτει ιδιόκτητο χώρο πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα ομαδικές εξορμήσεις με μέλη του σωματείου για αστρονομικές παρατηρήσεις.

Στα πλαίσια αυτών των αστρονομικών παρατηρήσεων συμμετείχε στην ονοματοδοσία του αστεροειδούς 2009UR103 με το ελληνικό όνομα Demisroussos.

Επιπλέον, είναι πιστοποιημένο μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Συλλεκτών Μετεωριτών IMCA καθώς και στο Meteoritical Society και εκπροσωπεί τη χώρα μας σε επίπεδο εκδηλώσεων διεθνούς ενδιαφέροντος σχετικά με την επιστήμη των μετεωριτών.

Πρόσφατα μάλιστα διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στην Ακαδημία Πλάτωνα στην Αθήνα εκδήλωση για την ημέρα των αστεροειδών και των επιπτώσεων μιας μελλοντικής πρόσκρουσής τους στη Γη έχοντας έτσι και η χώρα μας συμμετοχή ανάμεσα σε άλλες σε ένα θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο κ. Θεοδοσίου είναι συγγραφέας του βιβλίου «Μετεωρίτες, η πορεία προς τη γνώση», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και θα διατεθεί σε ειδική τιμή στα πλαίσια της εκδήλωσης, καθώς και ο ιδιοκτήτης του site meteorites.gr.

Πριν την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και κάποια μικρή έκθεση μετεωριτών από την προσωπική συλλογή του ίδιου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA