Δίκη Χρυσής Αυγής: Όχι εισαγγελέα στη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όχι εισαγγελέα στη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όχι εισαγγελέα στη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη
Η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σήμερα για δέκατη συνεδρίαση στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού...
 

Κατά την έναρξη της διαδικασίας η εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη ότι η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη δυσχεραίνει την απονομή της Δικαιοσύνης καθώς μπορεί να αλλοιώσει τη συμπεριφορά παραγόντων της δίκης.
 
Αντίθετα οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής επέμειναν πως ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος είναι απαραίτητη η ραδιοτηλεοπτική κάλυψης της διαδικασίας.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να απορριφθεί και το αίτημα για την τήρηση ηχογραφημένων πρακτικών καθώς όπως είπε "δεν αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την καλύτερη διερεύνηση της υπόθεσης".
Η πολιτική αγωγή αντέτεινε πως η τήρηση των πρακτικών είναι θέμα ουσίας γιατί καταγράφονται οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις με κάθε λεπτομέρεια υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως υπάρχει η σχετική υποδομή. "Ακόμη και στα ειρηνοδικεία και τα διαζύγια ηχογραφούν τη διαδικασία" είπαν χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της πολιτικής αγωγής για προβολή βίντεο στην δικαστική αίθουσα η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να αποφανθεί κατά τη διάρκειας της ακροαματικής διαδικασίας.

Όσο για το αίτημα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη δικαστική αίθουσα, η εισαγγελέας επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη νέα αίθουσα στο Εφετείο υπενθυμίζοντας ότι η πρόεδρος έχει κάνει όλα τα απαραίτητα αιτήματα.

Λίγο αργότερα δημιουργήθηκε μικρή φραστική ένταση στη δικαστική αίθουσα όταν ένας εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής επιχειρηματολόγησε υπέρ της δημοσιότητας της δίκης και έκανε λόγο για "εγκληματική οργάνωση που εξέλεξε βουλευτές το 2012". Τότε οι συνήγοροι υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για να ακούσουν τον συνάδελφο τους να τους απαντά πως "υπάρχει διαπλοκή μιας εγκληματικής οργάνωσης με ένα κοινοβουλευτικό κόμμα".

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης, Τάκης Μιχαλολιας ζήτησε "να λείψουν οι φανατικές εκφράσεις που εξασφαλίζουν στον καθένα ρόλους αλλά δεν βοηθούν τη δικαιοσύνη".

Σε ό,τι αφορά την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας ο κ. Μιχαλόλιας υπογράμμισε πως δεν συναινεί καθώς "οι κατηγορούμενοι κουβαλούν τραυματική εμπειρία δυο ετών από τον "αντικειμενικό" τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από τα ΜΜΕ" και συμπλήρωσε "ποιος εγγυάται στους κατηγορούμενους ότι θα μεταδίδεται ολόκληρη η διαδικασία και όχι αλά καρτ αυτά που θέλουν; Θα σαλαμοποιοήσουμε τη διαδικασία και θα μεταδίδονται καταθέσεις κατά το δοθούν".

Ο μόνος που διαφοροποιήθηκε ήταν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στ. Μπούκουρας ο οποίος μέσω της συνηγόρου του υποστήριξε πως "από τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ καλύπτουν τη δίκη δεν θεωρώ ότι με την ραδιοτηλεοπτική κάλυψη βλάπτεται το συμφέρον του κατηγορούμενου".

Την ίδια στιγμή, η πλειονότητα των συνηγόρων υπεράσπισης τάχθηκε υπέρ της τήρησης μαγνητοφωνημένων πρακτικών καθώς, όπως είπαν, θα διευκόλυνε την διαδικασία. "Ακόμη και στη Βουλγαρία τηρούν μαγνητοφωνημένης πρακτικά" είπε χαρακτηριστικά ένας εκ των συνηγόρων.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί των αιτημάτων.

πηγή: Newsit

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA