Με 251 «ΝΑΙ» αλλά και διαφοροποιήσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η εξουσιοδότηση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με 251 «ΝΑΙ» αλλά και διαφοροποιήσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η εξουσιοδότηση

Με 251 «ΝΑΙ» αλλά και διαφοροποιήσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η εξουσιοδότηση
Ισχυρή εντολή εξουσιοδότησης για διαπραγμάτευση βάσει της πρότασης που κατέθεσε στους Θεσμούς, έλαβε η κυβέρνηση.

Η Βουλή με 251 Ναι, 32 Όχι και 8 Παρών, έδωσε το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση και στον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Eurogroup, που θα κρίνει αν θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για την υπογραφή συμφωνίας.

Ναι ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά με απώλειες, η ΝΔ, Το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ. Όχι ψήφισαν η Χρυσή Αυγή και ΤΟ ΚΚΕ.

Η ψηφοφορία έφερε διαφοροποιήσεις στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, δυο βουλευτές, οι Ελένη Ψαρρέα και Ιωάννα Γαϊτάνη, ψήφισαν όχι και οκτώ, οι Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κώστας Λαπαβίτσας, Αθανάσιος Σκούμας, Σταθάς Ιωάννης, Δημήτρης Στρατούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Αγλαΐα Κυρίτση ψήφισαν παρών.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Π. Λαφαζάνης, ότι με «το «παρών» εξέφρασε τη ριζική και κατηγορηματική του αντίθεση σε μια «πρόταση» που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της Ελλάδας» και τόνισε ότι «στηρίζει την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζει ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας».

Κοινή δήλωση στην οποία εξηγούν τους λόγους για τους οποίους απείχαν της αποψινής ψηφοφορίας εξέδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Όπως εξηγούν οι τέσσερις βουλευτές, δεν πρόκειται απλά για μια εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης αλλά για τη δέσμευση σε ένα 3ο μνημόνιο, το οποίο συντάσσεται κατ’ απαίτηση των τροϊκανών και θα βυθίσει τη χώρα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA