Βαρουφάκης στο Bloomberg: «Θα παραιτηθώ αν υπερψηφιστεί το Ναι» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Βαρουφάκης στο Bloomberg: «Θα παραιτηθώ αν υπερψηφιστεί το Ναι»

Βαρουφάκης στο Bloomberg: «Θα παραιτηθώ αν υπερψηφιστεί το Ναι»
Ο υπ. Οικονομικών διαβεβαίωσε πως οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, καθώς δεν πρόκειται για μια τραπεζική κρίση όπως στην Κύπρο το 2013. «Ήταν πολιτική απόφαση της Ευρώπης να κλείσει τις τράπεζες», πρόσθεσε, «ως μέσο πίεσης για να αποδεχθεί μια μη-βιώσιμη συμφωνία».

Μιλώντας πριν λίγο στο Μπλουμπεργκ, ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε πως η πρόταση των πιστωτών «θα είναι σίγουρα πάνω στο τραπέζι» την επόμενη εβδομάδα αν οι Έλληνες ψηφίσουν ναι την Κυριακή. Αλλά ίσως υπάρξουν αλλαγές στην κυβέρνηση, προσθέτει.

Προσωπικά δεν θα υπογράψω μια νέα συμφωνία «επέκτασης και προσποίησης» (“extend and pretend” agreement) που δεν μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος και [δεν] αντιμετωπίζει ζωτικά ζητήματα όπως η βιωσιμότητα του χρέους, προσθέτει ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με τη μεταφορά των λόγων του από τον Γκάρντιαν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι υπ. Οικονομικών τη Δευτέρα το βράδυ, αν το «ναι» υπερισχύσει, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε «Οχι, αλλά θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε είναι στη θέση αυτή», αναφέρει ο Γκάρντιαν. Όπως τονίζει ο Γ. Βαρουφάκης, δεν έχει «το ηθικό δικαίωμα» να υπογράψει μια συμφωνία που δεν περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους.

«Είμαι πεπεισμένος πως ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει Όχι»

«Είμαι πεπεισμένος πως ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει Όχι», τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης, ενώ υποστήριξε πως ένα «Όχι» δεν θα οδηγήσει σε Grexit. Oι Έλληνες, πρόσθεσε, θέλουν να μείνουν στο ευρώ, και πρέπει να αποφασίσουν τον καλύτερο τρόπο για να το καταφέρουν - με μια βιώσιμη συμφωνία ή με μια μη βιώσιμη.

Ο υπ. Οικονομικών διαβεβαίωσε πως οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, καθώς δεν πρόκειται για μια τραπεζική κρίση όπως στην Κύπρο το 2013. «Ήταν πολιτική απόφαση της Ευρώπης να κλείσει τις τράπεζες», πρόσθεσε, «ως μέσο πίεσης για να αποδεχθεί μια μη-βιώσιμη συμφωνία». Μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, οι τράπεζες θα ξανανοίξουν, διαβεβαίωσε.

Επέμεινε δε πως οι πιστωτές της Ελλάδας είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν μαζί του ένα τρίτο πρόγραμμα, αν η Ελλάδα ψηφίσει όχι. Κια μπορούμε, πρόσθεσε, να φτάσουμε γρήγορα σε μια συμφωνία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA