Εύβοια: Επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Μαυραγάνη στη βουλή για την απαξίωση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Εύβοια: Επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Μαυραγάνη στη βουλή για την απαξίωση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου

Εύβοια: Επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Μαυραγάνη στη βουλή για την απαξίωση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου
Αύριο 20/8/2015, ώρα 09.30 θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με το ΚΥ Αλιβερίου, η οποία είχε κατατεθεί στις 16/7/2015 στον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή,.

Το Αλιβέρι διαθέτει πλήθος βιομηχανιών, ενώ αποτελεί Διοικητικό και Εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής εξυπηρετώντας ανάγκες ενός πληθυσμού που υπερβαίνει τις 30.000.

Παρόλη την αποδεδειγμένη πρακτικά αλλά και αριθμητικά σημαντικότητά του ΚΥ παρατηρείται μία μόνιμη πορεία απαξίωσης του τόσο σε επιστημονικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, όσο και υλικοτεχνικές υποδομές, καθώς και σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού υλικού.

Η διακομιδή των περιστατικών με ασθενοφόρα καθίσταται άκρως προβληματική, δεδομένου ότι στον τομέα αυτό υπηρετούν μόνο δύο εργαζόμενοι.

Με απόφαση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας οι υγειονομικοί σταθμοί ΠΕΚΑ και ΠΕΔΥ Αλιβερίου οδηγούνται σε κλείσιμο ή σε συγχώνευση με το ΚΥ του Αλιβερίου αλλά με την μεταφορά του υλικοτεχνικού εξοπλισμού στην έδρα της Περιφέρειας, στη Λάρισα (απόσταση 360 χιλιόμετρα).

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA