Εύβοια: Καύσωνας το Σαββατοκύριακο! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εύβοια: Καύσωνας το Σαββατοκύριακο!

Εύβοια: Καύσωνας το Σαββατοκύριακο!
Καυτό Σαββατοκύριακο βγαλμένο από την καρδιά του καλοκαιριού με 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς - Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την άπνοια και την υγρασία θα κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική - Τίτλοι τέλους από την Δευτέρα και βουτιά του υδράργυρου 8-10 βαθμούς - Από Τρίτη θα μπούμε σιγά σιγά σε φθινοπωρινούς ρυθμούς...

Στα ύψη ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική εγκαταστάθηκαν στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 και πιθανόν τοπικά τους 40 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλικός κάμπος, Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία).

Παρόλα αυτά, λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας πλέον της νύχτας οι ελάχιστες θερμοκρασίες όλες αυτές τις ημέρες θα είναι υποφερτές (23-25 βαθμούς) και η αίσθηση της δροσιάς θα είναι έντονη ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα.

Ο καύσωνας θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από τη Δευτέρα και από βορρά προς νότο με τη θερμοκρασία να κάνει βουτιά 8-10 βαθμούς και να μην ξεπερνά τους 30-32 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Από την Τρίτη (8 Σεπτεμβρίου) και έπειτα η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα των 27-28 βαθμών μέχρι περίπου τα μέσα του μήνα. Μάλιστα, την Τρίτη και την Τετάρτη η πτώση της θερμοκρασίας θα συνδυαστεί με ενισχυμένα μελτέμια στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ), ενώ την Τρίτη θα βρέξει κατά τόπους σε περιοχές της ανατολικής χώρας, όπως στην Εύβοιας, Θεσσαλία, Σποράδες και Φθιώτιδα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA