Χαλκίδα: Δριμύ κατηγορώ κατά της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας από γνωστή δικηγόρο - «Μεθόδευσαν μέσω υπόγειων διαβουλεύσεων με στόχο τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας μου» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Δριμύ κατηγορώ κατά της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας από γνωστή δικηγόρο - «Μεθόδευσαν μέσω υπόγειων διαβουλεύσεων με στόχο τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας μου»

Δριμύ κατηγορώ κατά της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας από γνωστή δικηγόρο - «Μεθόδευσαν μέσω υπόγειων διαβουλεύσεων με στόχο τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας μου»
Πρόκειται για την Μαρία Νικολοπούλου - Παλαιολόγου, η οποία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας, για την μη υποψήφιοτητα της στο ψηφοδέλτιο το κόμματος, λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν στάθηκε στο ύψος της θεσμικής της λειτουργίας, με υπευθυνότητα, εντιμότητα, αξιοκρατία, σοβαρότητα, αξιοπιστία και κυρίως με πολιτική ηθική... 

 "Μου είναι δύσκολο να κατανοήσω την πολιτικά υστερόβουλη, στείρα και εν πολλοίς υποκινούμενη όπως διαφάνηκε λογική της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Εύβοιας, όταν αυτή εμφορείται πρωτίστως από προσωπικές σκοπιμότητες, αλλά και από υποκριτικές συμπεριφορές, χωρίς ίχνος εντιμότητας, σοβαρότητας, αξιοπιστίας και προπάντων ηθικής, που αποτελούν τα δομικά υλικά στις ανθρώπινες σχέσεις..."
 
Δείτε τι αναφέρει η Μαρία Νικολοπούλου - Παλαιολόγου
 

"Θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με την προτροπή της κεντρικής οργάνωσης του κινήματος συμμετείχα ως υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη γενέτειρά μου στο νομό Ηλείας και αυτό όχι για προσωπικούς σκοπούς και επιδιώξεις (δεδομένου ότι, μεταξύ των άλλων, από την γενέτειρα μου έχω φύγει από μικρό παιδί, ο χρόνος ήταν λιγοστός, το πολιτικό περιβάλλον ήταν ιδιαίτερα αρνητικό για την παράταξή μας), αλλά αποκλειστικά και μόνο για το καλό του κόμματος. 

Πράγματι, μέσα από μεγάλο αγώνα που έδωσα εγώ και οι συνυποψήφιοι μου, το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε, σε σχέση με άλλους νομούς, υψηλά ποσοστά και κατέλαβε μία έδρα.
 
Αλήθεια άραγε,
 
• Ποιος άλλος θα δεχότανε να είναι υποψήφιος σε άλλο νομό από αυτόν που ζει και δραστηριοποιείται;
 
• Ποιος άλλος θα είχε το θάρρος, τη δύναμη και τη θέληση, στις δύσκολες ώρες που περνούσε το ΠΑΣΟΚ, να πάει σε άλλο νομό και να παλέψει με όσες δυνάμεις έχει για το καλό το κόμματος, τη στιγμή που αρκετά στελέχη μας είχαν φύγει άλλα για ΚΙΔΗΣΟ, άλλα για ΣΥΡΙΖΑ, άλλα φλερτάρανε με το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κρύφτηκαν και δεν έβαλαν υποψηφιότητα;
 
• Ποιος άλλος θα «έπαιζε το κεφάλι του», όταν υπήρχε η πιθανότητα να μην πάρει ούτε μία ψήφο;
 
Τα ανωτέρω εκτιμήθηκαν θετικά, τόσο από τους συνυποψήφιούς μου και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας, όσο και από την κεντρική οργάνωση του κινήματος.
 
Εν συνεχεία γνωστοποίησα, τόσο στη κεντρική οργάνωση του κινήματος όσο και στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Εύβοιας, την πρόθεση μου να είμαι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές στο νομό Ευβοίας (και όχι στην Ηλεία), σε ένα γνώριμο για μένα χώρο, όπου ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως δικηγόρος, ενώ διετέλεσα Διευθύντρια της άλλοτε Επιθεώρησης Εργασίας Ν. Ευβοίας (νυν Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Ν. Ευβοίας) και στη συνέχεια Περιφερειακή Διευθύντρια ΣΕΠΕ Στ. Ελλάδας, αποκλειστικά και μόνο για το καλό του κόμματος, αλλά και από αγάπη και επιθυμία να προσφέρω στον τόπο μου.
 
Και παρότι η υποψηφιότητά μου στην Εύβοια είχε γίνει αποδεκτή, γεγονός που μου ανακοινώθηκε επίσημα από την κεντρική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια με ενημέρωσε ότι είμαι στην λίστα του ψηφοδελτίου, κατά περίεργο τρόπο την τελευταία ημέρα για την κατάθεση υποψηφιοτήτων (ήτοι την Κυριακή 6/9/2015) οι διαβουλεύσεις ήταν καταιγιστικές, κυρίως λόγω της προθέσεως του Κόμματος να τοποθετηθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο πρ. βουλευτής κ. Συμεών Κεδίκογλου.
 
Και ενώ δεν είχε διατυπωθεί η παραμικρή διαφωνία για το όνομά μου, μετέβη και πάλι, το απόγευμα της Κυριακής, στα γραφεία τις Νομαρχιακής Επιτροπής, προκειμένου να ετοιμάσω την αίτησή μου, όπου διαπίστωσα την ύπαρξη άλλων προσώπων, τα οποία συμπλήρωναν αιτήσεις.
 
Εκείνη ήταν η στιγμή όπου ενημερώθηκα, από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ευβοίας, ότι η λίστα έκλεισε και δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομά μου στο ψηφοδέλτιο. Αντιλαμβανόμενη λοιπόν τα παρασκηνιακά παιχνίδια και την υποκρισία, αποφάσισα να καταθέσω την αίτησή μου (μέσω δικαστικού επιμελητή) και να πληρώσω το σχετικό παράβολο, μόνο και μόνο για να αποδείξω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η διαλαλούμενη ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, καθώς επίσης για να μην δώσω ούτε καν την δυνατότητα να κρυφτούν κάποιοι και να ισχυρισθούν, δήθεν, ότι δεν κατέθεσα αίτηση υποψηφιότητας και εξ αυτού του λόγου καλύφθηκε το κενό.
 
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν (τις μεταμεσονύχτιες ώρες) να οριστικοποιείται η λίστα των ονομάτων των υποψηφίων, χωρίς σ’ αυτή να συμπεριλαμβάνεται το δικό μου όνομα και ακολούθησε δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Εύβοιας για τις υποψηφιότητες και το κάλεσμα για ένα ΝΕΟ ξεκίνημα παραμερίζοντας τις όποιες προσωπικές σκοπιμότητες.
 
Μου είναι ειλικρινά δύσκολο να κατανοήσω το ρόλο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Εύβοιας, που από ένα σημείο και μετά δεν στάθηκε στο ύψος της θεσμικής της λειτουργίας, με υπευθυνότητα, εντιμότητα, αξιοκρατία, σοβαρότητα, αξιοπιστία και κυρίως με πολιτική ηθική.
 
Μου είναι δύσκολο να κατανοήσω την πολιτικά υστερόβουλη, στείρα και εν πολλοίς υποκινούμενη όπως διαφάνηκε λογική της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Εύβοιας, όταν αυτή εμφορείται πρωτίστως από προσωπικές σκοπιμότητες, αλλά και από υποκριτικές συμπεριφορές, χωρίς ίχνος εντιμότητας, σοβαρότητας, αξιοπιστίας και προπάντων ηθικής, που αποτελούν τα δομικά υλικά στις ανθρώπινες σχέσεις.
 
Για μια ακόμη φορά οι φερόφωνες το ΝΕΟ ξεκίνημα στην κοινωνία με οδηγό τον μεγάλο ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, τη λεβεντιά της Μελίνας και την εντιμότητα του Γιώργου Γεννηματά, εξαργύρωσαν, αντί φθηνού πολιτικού αντιτίμου, με παρελκυστικές μεθοδεύσεις και με αμφιλεγόμενο λόγο, την ηθική και την εντιμότητα, στο χρηματιστήριο των κονγκλαδιστικών συμπεριφορών του παρελθόντος, των μικρομάγαζων της πολιτικής, των οργανωμένων φραξιών και της ανείπωτης υποκρισίας, ακολουθώντας πρακτικές και μεθοδεύσεις μέσω υπόγειων διαβουλεύσεων με στόχο τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας μου.
 
Την ίδια στιγμή που η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Εύβοιας αγωνιζότανε για το δίκαιο και το ηθικό, ήτοι να τοποθετηθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο πρώτος σε ψήφους στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, την ίδια ακριβώς στιγμή διέπραττε αδικία με τον αποκλεισμό μου από το ψηφοδέλτιο, για δικούς της λόγους.
 
Αυτό ήταν το θεατρικό σκηνικό του τελευταίου διαστήματος πριν την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, στο οποίο σαφώς διεκδικούσα και εγώ με αξιώσεις τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, ύστερα μάλιστα και από τη συμμετοχή μου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ως υποψήφια βουλευτής Ηλείας, γεγονός που υπερέβη τη τοπικιστική λογική, που κανείς άλλος δεν θα το επιχειρούσε, γι’ αυτό και εκτιμήθηκε δεόντως από την κεντρική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και γνωμοδότησε επίσημα τη θέση της για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας, όπου ζω και δραστηριοποιούμαι, όπου έχω τους φίλους και τους γνωστούς μου, οι οποίοι όχι μόνο χάρηκαν στο άκουσμα της υποψηφιότητάς μου, αλλά ήταν πρόθυμοι να στηρίξουν τη νέα αυτή προσπάθεια και το ΝΕΟ ξεκίνημα.
 
Παρά τις εκφρασθείσες λοιπόν διαβεβαιώσεις, δεν συμπεριλήφθηκα στην τελική διαμόρφωση του ψηφοδελτίου για λόγους που κατά την ταπεινή μου άποψη παραπέμπουν σε συντεχνιακές μεθοδεύσεις και στα μικροπολιτικά συμφέροντα.
 
Δεν είναι τυχαίο που οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στη παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ. Οι κλειστές ομαδούλες και οι προσωπικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες οδήγησαν τη μεγαλύτερη δημοκρατική παράταξη στο ναδίρ και η μάχη για την ανάταξη του κινήματος ήταν και είναι εκ των ουκ άνευ αναγκαία.
 
Αν όλα αυτά δεν αλλάξουν άμεσα, αν δεν βάλουμε πάνω απ’ όλα το καλό το κόμματος, αν δεν υπάρξει ομαδικό πνεύμα και συνεργασία, αλλά συνεχιστούν οι πισώπλατες μαχαιριές, αν δεν υπάρχει ειλικρίνεια και εντιμότητα, ήθος, αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, αν δεν πούμε την αλήθεια στους πολίτες και κυρίως αν δεν κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με το εν πολλοίς πολιτικά φαύλο παρελθόν, τότε δυστυχώς οδηγούμαστε σε λάθος δρόμο και με μαθηματική ακρίβεια στο περιθώριο.
 
Δεν φταίει το τραπέζι που δεν μπορέσαμε να κάτσουμε όλοι μαζί γύρω του.
 
Φταίνε οι καρέκλες που δεν έφταναν, γιατί κάποιοι έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το Κόμμα.
 
Η Ελλάδα της οικονομικής, κοινωνικής και αξιακής κρίσης, απαιτεί πολιτικές στάσεις και συμπεριφορές αντάξιες της κρισιμότητας των στιγμών.
 
Και επειδή τα πρόσωπα δίνουν περιεχόμενο στους θεσμούς, απαιτούνται πρόσωπα με τη λάμψη του μέλλοντος και όχι του γκρίζου παρελθόντος.
 
Εγώ προσωπικά είμαι αταλάντευτα με τα πρώτα…. αφήνοντας τη γκρίζα πολιτική μιζέρια στα δεύτερα… που αφομοιωμένα απ’ τις πολιτικές μηχανορραφίες τους, θα παραμείνουν στη κρίση του Λαού πάντα δεύτερα… 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA