24ωρη απεργία σήμερα στα ΜΜΕ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

24ωρη απεργία σήμερα στα ΜΜΕ

24ωρη απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία κήρυξε σήμερα η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ, κατόπιν συνεννόησης με την Π.Ο.Ε.ΣΥ. από τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 23 Οκτωβρίου 2015 έως της 6 π.μ. του Σαββάτου, 24 Οκτωβρίου, στην ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το κανάλι της Βουλής και σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τα συνδεόμενα sites.

Η απεργία πραγματοποιείται:
  • Στην ΕΡΤ Α.Ε.
  • στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (στο Πρακτορείο, στις ιστοσελίδες, στις ραδιοτηλεοπτικές καλύψεις και μεταδόσεις, στο ραδιόφωνο και στις εκδόσεις του)
  • στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (στα Γραφεία Τύπου Υπουργείων, ΟΤΑ, Περιφερειών και στα Γραφεία Τύπου Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό)
  • στο Κανάλι της Βουλής
  • σε όλους τους ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς και
  • σε όλα τα συνδεόμενα sites
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, στη σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά την αταλάντευτη στάση του στην υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς και τον πλουραλισμό.

Εκφράζει την αντίθεση του στη μεθόδευση που αποσκοπεί να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους και καταγγέλλει, όπως και στην Επιτροπή της Βουλής, ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο. Αντιθέτως αφήνει περιθώρια για νέο κύμα απολύσεων και αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων.

Η ΕΣΗΕΑ υπεραμύνεται της δημοσιογραφικής λειτουργίας της ενημέρωσης με κανόνες δεοντολογίας και καλεί τον Κλάδο μαζί με την ελευθερία της έκφρασης να υπερασπισθεί τα ασφαλιστικά του δικαιώματα και την αυτονομία των Ταμείων από την επιχειρούμενη νέα ανατροπή.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA