Ποινική δίωξη στην Κατερίνα Σαββαΐδου για παράβαση καθήκοντος - Την απομάκρυνση της απαιτεί ο Τσίπρας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ποινική δίωξη στην Κατερίνα Σαββαΐδου για παράβαση καθήκοντος - Την απομάκρυνση της απαιτεί ο Τσίπρας

Ποινική δίωξη στην Κατερίνα Σαββαΐδου για παράβαση καθήκοντος - Την απομάκρυνση της απαιτεί ο Τσίπρας
Ποινικά υπόλογη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος είναι η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, καθώς σύμφωνα με ποινική δίωξη που της ασκήθηκε φέρεται να έδωσε χρονικό περιθώριο εντός έτους – και όχι ενός μήνα όπως ορίζει ο νόμος – στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Την άμεση απομάκρυνση της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου απαιτεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάτι που ειπώθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Στην κ. Σαββαΐδου ασκήθηκε την Πέμπτη δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και την ερχόμενη Τετάρτη καλείται να δώσει εξηγήσεις στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς για κακουργηματική απιστία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε εκτενή αναφορά για το ζήτημα της κ. Σαββαΐδου.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να δοθούν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι δικαστικές αρχές, απαιτώντας παράλληλα την απομάκρυνση της Κατερίνας Σαββαΐδου.


Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είναι ποινικά υπόλογη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για την καθυστέρηση καταβολής του φόρου των καναλιών, ενώ την Τετάρτη θα δώσει εξηγήσεις στους εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου, αφού είναι  ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA