Προσοχή στη ρύθμιση των 100 δόσεων – Ποιοι κινδυνεύουν να τη χάσουν | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Προσοχή στη ρύθμιση των 100 δόσεων – Ποιοι κινδυνεύουν να τη χάσουν

Προσοχή στη ρύθμιση των 100 δόσεων – Ποιοι κινδυνεύουν να τη χάσουν
Οι εφοριακοί έχουν και το μαχαίρι και το... καρπούζι, με λίγα λόγια σε πολλές περιπτώσεις ο εφοριακός είναι αυτός που θα κρίνει εάν κάποιος δικαιούται να παραμείνει στη ρύθμιση των 100 δόσεων ή θα οι δόσεις που δικαιούται θα μειωθούν...

Παράλληλα όμως υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες να χάσουν τη ρύθμιση στην περίπτωση που δεν είναι συνεπείς, ακόμη και για λίγες ημέρες.

Οι πολίτες πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή σε ό,τι αφορά στις δόσεις προς την εφορία. Το παλιό καθεστώς αλλάζει. Για να μην υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να εξοφλούν τα χρέη τους (ολόκληρα ή τμηματικά με βάση το περιθώριο των 12 δόσεων) μέσα σε 30 ημέρες και όχι εντός τριμήνου όπως ίσχυε ως τώρα. 

Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει αυτόματη αποβολή από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
 
Μάλιστα πλέον είναι στο χέρι της φορολογικής διοίκησης, των εφοριακών δηλαδή, να μειώσουν τον αριθμό των δόσεων που δικαιούται ένας πολίτης εάν κρίνουν ότι έχει τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία για να αποπληρώσει το χρέος του νωρίτερα. 

Με τον τρόπο αυτό οι δόσεις δεν θα είναι 100 για όσους έχουν καταθέσεις ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, ενώ αυτομάτως (καθώς μειώνονται οι δόσεις) θα αυξάνεται και το μηνιαίο ποσό που απαιτείται για την αποπληρωμή των χρεών.

Πηγή: Newsit

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA