Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε επί πέντε ώρες ο Γιάννης Πανούσης | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε επί πέντε ώρες ο Γιάννης Πανούσης

Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε επί πέντε ώρες ο Γιάννης Πανούσης
Πέντε ώρες παρέμεινε στο γραφείο του αντιεσαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Δασούλα ο πρώην υπουργός Προστασιας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στο πλαίσιο της διπλής έρευνας, αφενός για τις καταγγελίες του πως απειλείται η ζωή του και για τη μήνυση των δυο υπουργών της κυβέρνησης για τη διαρροή «διαλόγων απο μαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ»...

Ο κ. Πανούσης ο οποίος θα συνεχίσει αύριο την κατάθεσή του, δηλωσε εξερχόμενος: «Η εισαγγελία κανει πολύ τη δουλειά της. Η εμπιστοσύνη που έχω στην ελληνική Δικαιοσύνη ενισχύθηκε. Εκ παραδρομής σε δηλωσεις μου είχα πει ότι οι διαρροές είχαν γίνει απο τη γραμματεία του δικαστηρίου. Δεν είναι έτσι. Δεν έγιναν ούτε απ΄τη Δικαιοσυνη ούτε απο μένα. Τιμάμε τους δικαστές γιατί συμβάλουν στο κράτος δικαίου».

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 εξέφρασε την ενόχλησή του για την στάση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής και Διαφάνειας της Βουλής.

«Τρία σχόλια έχω να κάνω», ανέφερε ο Γ Πανούσης: «Πρώτον, η απρεπής μέχρι χυδαία συμπεριφορά της προέδρου της Επιτροπής, κας Χριστοδουλοπούλου. Δεν ήταν ρόλος, δεν ήταν ύφος αυτό. Δεύτερον, κανένας βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν είπε στην ανθρώπινη βάση, στην ενσυναίσθητη, ότι «συμμεριζόμαστε τον κίνδυνο για τη ζωή σας». Δεν τους ενδιέφερε καθόλου. Τρίτον, όταν τους έδειξα τις ανακοινώσεις των Πυρήνων της Φωτιάς και τους ζήτησα να τις καταγγείλουν, δεν μπορούσαν να το κάνουν. Τους ρώτησα εάν καταδικάζουν το «ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα αναβαθμισμένος στόχος». Το ζήτησα 3 – 4 φορές και δεν το έκαναν».

Εξαίρεσε τον πρωθυπουργό από ευθύνες λέγοντας «πρώτον, διότι είναι θεσμικός παράγοντας, που αν πεις ότι και ο πρωθυπουργός το ξέρει, πλέον έχουμε δημιουργήσει μια μεγάλη τρύπα και δεν έχω καθόλου στοιχεία ότι ο πρωθυπουργός ήξερε ή ανεχόταν ή διέταξε διάφορα πράγματα. Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένα περιβάλλον το οποίο «παγιδεύει» τον πρωθυπουργό στη διαδικασία που έχει ακολουθήσει με εμένα… Μέχρι εκεί μπορώ να πάω… Αν ήταν θα μιλούσα με τον ίδιο. Δεν θέλω να μιλήσω με παρέες εγώ».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA