"Βόμβα" στο στίβο! Ντοπέ η Πηγή Δεβετζή | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

"Βόμβα" στο στίβο! Ντοπέ η Πηγή Δεβετζή

"Βόμβα" στο στίβο! Ντοπέ η Πηγή Δεβετζή
Η Πηγή Δεβετζή βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία σε επανέλεγχο δείγματος του 2007! Θυμίζουμε ότι το 2009 είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά ένα χρόνο μετά η IAAF είχε κινήσει διαδικασίες προκειμένου να τιμωρηθεί για αποτυχημένη λήψη δείγματος (δεν έδωσε) σε αιφνίδιο έλεγχο.

Τώρα κινδυνεύει με δεύτερη τιμωρία... Το δείγμα που επανελέγχθηκε λήφθηκε το 2007 και αφορούσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο ενδεχομένως να της αφαιρεθεί ίσως και αυτό που πανηγύρισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008) και ήταν ίδιου χρώματος!

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

"Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή.

Η IAAF ενημέρωσε το ΣΕΓΑΣ πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2007. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες".

Επειδή, ο χειρισμός των υποθέσεων ντόπινγκ όταν αυτές προκύπτουν από επανέλεγχο δειγμάτων είναι λεπτός και περιπλέκεται συχνά (ειδικά όταν συζητάμε για αφαίρεση μεταλλίων), θεωρείται δεδομένο ότι ο ΣΕΓΑΣ θα συμβουλευτεί - συνεργαστεί με την IAAF για το θέμα.

Οταν γίνεται επανέλεγχος δείγματος, το εργαστήριο ελέγχει το β' δείγμα που είχε δώσει ο αθλητής (η λήψη είναι μία και το δείγμα μοιράζεται σε δύο δοχεία). Το α' δείγμα είναι αυτό που τσεκάρεται στον πρώτο έλεγχο και το β' καταψύχεται.
 
Πηγή: ΕΡΤ1, Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA