Κύκλωμα εκβιαστών: Απολογείται χωρίς δικηγόρο ο Μαυρίκος - Δεν έδωσε άδεια στον Αλέξη Κούγια ο Δικηγορικός Σύλλογος | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Κύκλωμα εκβιαστών: Απολογείται χωρίς δικηγόρο ο Μαυρίκος - Δεν έδωσε άδεια στον Αλέξη Κούγια ο Δικηγορικός Σύλλογος

Κύκλωμα εκβιαστών: Απολογείται χωρίς δικηγόρο ο Μαυρίκος - Δεν έδωσε άδεια στον Αλέξη Κούγια ο Δικηγορικός Σύλλογος
Ξεκίνησε να απολογείται, χωρίς την παρουσία δικηγόρου, ο πρώτος από τους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση εκβίασης επιχειρήσεων...

Ο κατηγορούμενος εκδότης, Παναγιώτης Μαυρίκος, δήλωσε στον ανακριτή ότι δεν επιθυμεί να ασκήσει δικαίωμα σιωπής, καθώς δεν έχει δυνατότητα να παρασταθεί μαζί του ο συνήγορος του, και ότι θα δώσει ουσιαστική απολογία αν και χωρίς δικηγόρο.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ενώ, σύμφωνα με τον συνήγορό του, η υπόθεση "έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που έχει πραγματικά".

Λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη απολογία, τόσο ο κ. Μαντάς όσο και οι συνήγοροι των άλλων δύο κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας και Σάκης Κεχαγιόγλου, σε δηλώσεις τους για το θέμα που ανέκυψε με την άρνηση του ΔΣΑ να τους χορηγήσει άδειες παράστασης τους στις απολογίες των τριών δημοσιογράφων, ζήτησαν την εξεύρεση λύσης ώστε να προστατευθούν τα δικονομικά δικαιώματα των τριών κατηγορουμένων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, λόγω της αποχής των δικηγόρων, δεν έδωσε αρχικά άδεια στους δικηγόρους τους να παραστούν στην απολογία και έτσι όπως δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας προσέφυγε στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου το αίτημά του. Η επιτροπή θα συνεδριάσει στη 1 το μεσημέρι. «Αν τελικά πρέπει να γίνει σήμερα η απολογία των κατηγορoυμενων χωρίς δικηγόρους, πλήττονται Συνταγματικά Δικαιώματα του κατηγορουμένου. Δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι», είπε ο κ. Κούγιας.

Νωρίτερα πολίτες αποδοκίμασαν τον Παναγιώτη Μαυρίκο, τον Παναγιώτη Μουσσά και τον Χρήστο Φράγκου την ώρα που οδηγούνταν ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή για να απολογηθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Πολίτες που ήταν στο σημείο άρχισαν να εκτοξεύουν χαρακτηρισμούς εναντίον τους, όπως "ξεφτίλες" και "Τα τσιράκια όλοι. η μαφία η αρχιμαφία, οι δημοσιογράφοι" και πιο σκληρές ακόμα ενώ μόνο ένας από τους κατηγορούμενους δημοσιογράφους, ο Παναγιώτης Μουσσάς δήλωσε λέγοντας: «Τα ψέμματα της Κάντζου (σ.σ. η γυναίκα που αποκάλυψε το κυκλωμα εκβιαστών). Η αλήθεια μιλάει». 

Πληροφορίες: Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA