Στη βουλή η δικογραφία σε βάρος του Μηταράκη - Είχε δώσει επιχορήγηση για Αιολικά Πάρκα στην Εύβοια, χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία δικαιολογητικά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Στη βουλή η δικογραφία σε βάρος του Μηταράκη - Είχε δώσει επιχορήγηση για Αιολικά Πάρκα στην Εύβοια, χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία δικαιολογητικά

Σειρά δικογραφιών σε βάρος πολιτικών προσώπων διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή...

Μια από αυτές τις δικογραφίες, αφορά τον τέως υφυπουργό Ανάπτυξης, Παναγιώτη Μηταράκη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, μετά από δημοσιεύματα του Τύπου και σχετική ερώτηση στην Βουλή, αναφορικά με την προκαταβολική καταβολή επιχορήγησης για αιολικά πάρκα στην Εύβοια, χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα, στις 6 Δεκεμβρίου 2014, ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης έδωσε 28,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ για αιολικά πάρκα στην Εύβοια παρά το ότι οι υπηρεσίες του τον συμβούλευαν να μην προχωρήσει στην χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον ν.3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», ποινική δικογραφία που αφορά στον πρώην Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Μηταράκη. Η υπόθεση ελέγχεται από τον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών. Ο Ν. Μηταράκης ελέγχεται «για την προκαταβολική χορήγηση στις εταιρείες με διακριτικό τίτλο α) ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε. και β) ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΦΗΡΕΩΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο.Ε. του συνόλου της επιχορήγησης που είχε εγκριθεί για την κατασκευή αιολικών σταθμών στο Δήμο Καρύστου Ν. Εύβοιας, δίχως όπως υποστηρίζεται, να έχουν κατατεθεί τα απαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά».

Στην δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται δημοσίευματα του left.gr και η σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει τότε ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όπως και η κατάθεση που έδωσε πρόσφατα.

Τα δημοσίευματα ανέφεραν ότι ο Ν. Μηταράκης από τις 24 Νοεμβρίου 2014, όταν το Δασαρχείο Αλιβερίου ενημέρωσε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι η ΤΕΡΝΑ δεν έχει καταθέσει τα δικαιολογητικά για να πληρώνεται, της είχε δώσει 28.350.000 ευρώ με έξι συνεχείς αποφάσεις!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA