Διεξαγωγή παρουσίασης για το αντικάπνισμα στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Διεξαγωγή παρουσίασης για το αντικάπνισμα στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)

Παρουσίαση με θέμα το αντικάπνισμα πραγματοποίησαν οι μαθητές της Β' τάξης του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι "… τα νοσήματα που συνδέονται με το κάπνισμα αποτελούν την κυριότερη αιτία για την κακή υγεία στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Ο έλεγχος του καπνίσματος θα μπορούσε να συντελέσει ουσιαστικά σε μια καλύτερη και μακρύτερη ζωή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια στον τομέα της προληπτικής ιατρικής…..".

Με βάσει τα ανωτέρω, στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας οι μαθητές της Β΄ Τάξης του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας στην ειδική αίθουσα Προβολών – Παρουσιάσεων ενημερώθηκαν για τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος και ιδιαίτερα του παθητικού, από την Πνευμονολόγο κα Νικολοπούλου Ελένη, Διευθύντρια του Πνευμονολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος, Υπεύθυνη του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος, Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας του Παραρτήματος Χαλκίδας και την Ιατρό Βιοπαθολόγο κα Παπαμιχαήλ Δήμητρα , Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας του Παραρτήματος Χαλκίδας. Μετά την παρουσίαση ακολούθησε διαλογική συζήτηση διαρκείας κατά τη διάρκεια της οποίας απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες των μαθητών από τις εισηγήτριες..

Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση του σεναρίου είχε η εκπαιδευτικός κα Μητάκη Ευαγγελία ( Βιολόγος ). Την ευθύνη του συντονισμού της οργάνωσης είχε ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας κος Καπεντζώνης Ανδρέας. Την ηλεκτρονική προετοιμασία του χώρου και την τεχνική υποστήριξη για την πραγματοποίηση της ενημέρωσης, είχε η υπεύθυνη του Εργαστηρίου Πληροφορικής κα Κεσκίνη Ελεάνα.

Τη διδασκαλία – παρουσίαση παρακολούθησαν συνολικά 66 μαθητές της Β΄ Τάξης και 6 εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA