Γιώργος Μπουραντάς: Ρίχνει τις ευθύνες στον Φάνη Σπανό και στην Περιφέρεια για την απομάκρυνση των ζώων από το Καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου Χαλκίδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Γιώργος Μπουραντάς: Ρίχνει τις ευθύνες στον Φάνη Σπανό και στην Περιφέρεια για την απομάκρυνση των ζώων από το Καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου Χαλκίδας

Γιώργος Μπουραντάς: Ρίχνει τις ευθύνες στον Φάνη Σπανό και στην Περιφέρεια για την απομάκρυνση των ζώων από το Καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου Χαλκίδας
Ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Γιώργος Μπουραντάς απέστειλε απάντηση - επιστολή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του EviaZoom.gr σχετικά με το δημοσίευμα και την απομάκρυνση των είκοσι σκυλιών από το Καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου Χαλκίδας την οποία παραθέτουμε αυτούσια...

"Προς EviaZoom - Αγαπητέ κ. Τσοκάνη

Κάνετε από χθές ρεπορτάζ για την απομάκρυνση 20 ζώων από το καταφύγιο του Βασιλικού, τα οποία τελικά δεν απομακρύνθηκαν, υιοθετώντας απόψεις χωρίς διασταύρωση των στοιχείων που παραθέτουν. Έχετε αναρτήσει στην ιστοσελίδα σας απόψεις άλλων χωρίς να ζητήσετε την άποψη του Δήμου Χαλκιδέων, παρά μόνο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπανού. Αυτή σας είναι η ενέργεια είναι πέρα για πέρα αντιδεοντολογική.

Σας ενημερώνω λοιπόν για το θέμα, εάν σας ενδιαφέρει, για το πως έχει η κατάσταση:

Το κυνοκομείο που διατηρεί ο Φιλόζωος Σύλλογος δεν λειτουργεί με νόμιμη άδεια. Από το 2012 εκκρεμεί η εκτέλεση της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για σφράγιση του, χωρίς να έχει ακυρωθεί ή ανασταλεί. Υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για το ζήτημα αυτό. Ο συνήγορος του πολίτη έχει εμπλακεί ενεργά για κακοδιοίκηση.

Οι γείτονες της εγκατάστασης που θίγονται μας πιέζουν αφόρητα από τότε που αναλάβαμε για να εκτελέσουμε τις αποφάσεις και να τηρήσουμε το νόμο, απειλώντας ότι θα μας καταγγείλει για παράβαςη καθήκοντος.

Η Κτηνιατρική της Περιφέρειας κάθε τρεις μήνες μας στέλνει έγγραφα ζητώντας μας εξηγήσεις.

Το τελευταίο μάλιστα του Δεκεμβρίου 2015 ήταν απειλητικό. Μας εγκαλούσε για μη τήρηση του νόμου. Επειδή λοιπόν υπάρχουν ευθύνες για παράβαση καθήκοντος για τους υπαλλήλους, απευθύναμε ερώτημα στη νομική σύμβουλο του Δήμου εάν η τελευταία αίτηση θεραπείας που έκαναν μπορεί να σταματήσει την εκτέλεση της απόφασης ή όχι. Η γνώμη της ήταν αρνητική και η απόφαση έπρεπε να εκτελεστεί.

Τούτων δοθέντων, θα μπορούσε να μας πεί ο κ. Σπανός με ποιο τρόπο ακριβώς θα μπορούσαμε μα μην εκτελέσουμε την απόφαση που η Περιφέρεια προκάλεσε?

Προς ενημέρωσή σας: Ο Δήμος, σύμφωνα με το νόμο, δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αδειοδοτήσει ή να σφραγίσει την εγκατάσταση. Ο Δήμος έχει αρμοδιότητα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και μόνο. Αδειοδοτούσα αρχή είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση και κανένα συμφέρον να πάρουμε τα ζώα στο κυνοκομείο του Δήμου. Έχουμε ήδη πάρα πολλά προβλήματα με τα αδέσποτα ζώα της πόλης, δεν θέλουμε να επωμιστούμε ακόμα περισσότερα.

Δεν είχαμε καμία πρόθεση, όπως αναφέρετε στο δημοσίευμα, να τα πετάξουμε στο δρόμο. Εμείς διαχειριζόμαστε τα αδέσποτα όπως προβλέπει ο νόμος, τα φροντίζουμε και τα συμπονούμε.

Ξοδεύουμε κάθε χρόνο γύρω στις 200.000 ευρώ για τα αδέσποτα της πόλης, χωρίς να έχουμε εισπράξει ούτε 1 ευρώ επιχορήγηση από την πολιτεία. Αυτά που αναφέρετε στο δημοσίευμα είναι κακοήθειες. Το ποιος είναι περισσότερο φιλόζωος από τον άλλο θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Είμαι στη διάθεσή σας για περισσότερες διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Μπουραντάς
Αντιδήμαρχος 

ΥΓ: απάντηση EviaZoom για τα σχόλια του κ. Μπουραντά

"Μετά τον κ. Παγώνη ήταν η σειρά του κ. Μπουραντά να μας κάνει "μαθήματα δημοσιογραφίας", ζητώντας ουσιαστικά με το ίδιο περίσσιο θράσος -και αυτό το έχουν αντιληφθεί οι πολίτες- να μην ασκούμε κριτική, να μην δημοσιεύουμε ειδήσεις και καταγγελίες κατά της Δημοτικής Αρχής.

Αντιλαμβανόμαστε δε ότι οι αποκαλύψεις του EviaZoom σας έχουν φέρει εκνευρισμό και έλλειψη ψυχραιμίας. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο κι αν δεν άρέσει σε κάποιους.

Κύριε Μπουραντά έχετε κάθε δικαίωμα να θέλετε να συγκαλύψετε την συγκεκριμένη υπόθεση και να μην απαντάτε επί της ουσίας, όμως μην προσπαθείτε να κατηγορήσετε εμάς για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, αφού συμβαίνει το αντίθετο. Είδατε ότι η επιστολή σας δημοσιεύτηκε αυτούσια, μαζί με τα συκοφαντικά σχόλια για το EviaZoom.
  
Όσον αφορά το δημοσίευμα με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Βασιλικό, εμείς παραθέσαμε αδιαμφισβήτητα στοιχεία, έγγραφα, αλλά και επίσημες καταγγελίες με ονοματεπώνυμο.

Δείτε ξανά το έγγραφο του Δήμου Χαλκιδέων που φέρει την απόφαση να απομακρυνθούν τα είκοσι σκυλιά:
Αν για σας αυτά τα δημοσιεύματα είναι κακοκοήθειες τότε όλοι αντιλαμβάνονται τι είδους δημοσιογραφίας θα θέλατε να υπηρετήσουμε.

Σας αφήνουμε στην κρίση του κόσμου...

Μιχάλης Τσοκάνης

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA