Ο Γιώργος Ακριώτης αμφισβητεί τα στοιχεία του Δήμου Χαλκιδέων για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας - Δείτε την ανακοίνωση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Γιώργος Ακριώτης αμφισβητεί τα στοιχεία του Δήμου Χαλκιδέων για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας - Δείτε την ανακοίνωση

"Σε απάντηση επίκαιρων δημοσιευμάτων αλλά και ραδιοφωνικών εκπομπών που αναπαράγουν τον αποκλεισμό του Δήμου Χαλκίδας από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και προκειμένου να αποφευχθεί η όποια παραπληροφόρηση των πολιτών, σας επισημαίνουμε τα εξής:

Δεν μπορεί όλος ο στρατηγικός σχεδιασμός για την καταπολέμηση της ανεργίας να αποτελεί εργαλείο για την απορρόφηση των επιμέρους ανέργων κάθε Δήμου. Είναι ξεκάθαρος ο προσανατολισμός του υπουργείου για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μετά από σύσκεψη συναρμοδίων υπουργών που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε η επέκταση της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας τους επόμενους μήνες σε όλους τους Δήμους της χώρας.

• Είναι οκτάμηνης διάρκειας και όχι πέντε μηνών, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, και παρέχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Υλοποιείται σε τρεις φάσεις:

1η: Αφορά δεκαεπτά (17) δήμους - θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, με έναρξη τον Μάιο,

2η: Αφορά τριάντα τέσσερις (34) δήμους, με έναρξη δύο μήνες αργότερα, και η

3η: Αξιολογώντας ενδιάμεσα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του, αφορά τους υπόλοιπους δήμους της χώρας, με έναρξη τον Σεπτέμβριο του 2016.

Τα νέα προγράμματα απευθύνονται κυρίως στους μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι αποτελούν την πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα γιατί αυτοί παραιτούνται πιο εύκολα από τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και γιατί οι πιθανότητες πρόσληψης ενός ανέργου από μία επιχείρηση μειώνονται όσο αυξάνεται ο χρόνος παραμονής του εκτός εργασίας.

Προφανώς αυτό δυσαρεστεί τοπικούς άρχοντες που είχαν προϋπολογίσει στις θέσεις αυτές να απορροφήσουν συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων. Τα κριτήρια και τα στατιστικά στοιχεία είναι πολύ συγκεκριμένα και η αμφισβήτηση αυτών ως αβάσιμα από τον Δήμο Χαλκίδας προϋποθέτει και την προσκόμιση εκείνων που θεωρεί βάσιμα.

Σημειωτέον ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου ήδη συμπεριλαμβάνεται στη Β’ φάση και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν όλοι οι δήμοι της Εύβοιας."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA