Έκπτωση 20% στα εμπορικά καταστήματα για τουρίστες από 4 χώρες - Οι «τυχερές» για το 2016 | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έκπτωση 20% στα εμπορικά καταστήματα για τουρίστες από 4 χώρες - Οι «τυχερές» για το 2016

Έκπτωση 20% θα δίνουν τα εμπορικά καταστήματα κάθε χρόνο για τους τουρίστες από «4 τιμώμενες χώρες». Για το 2016 οι 4 τιμώμενες χώρες θα είναι: το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ.

Η πρωτοβουλία «Τιμώμενη Χώρα» είναι του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, "την οποία αποδέχθηκε η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα θέλοντας να αναδείξει την εμπορική δραστηριότητα στην τουριστική περίοδο και να ανταμείψει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι ξένοι τουρίστες", σημείωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης στην κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε, επίσης, η AEGEAN AIRLINES διαμέσου της κυρίας Σταυρούλας Σαλούτση, υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου - καθώς το σχετικό φυλλάδιο θα διανέμεται στις πτήσεις της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας - και της κυρίας Καλίτση που εκπροσώπησε το υπουργείο Τουρισμού.
 
Ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά ενώ o κ. Κορκίδης σημείωσε ότι οι τουρίστες των συγκεκριμένων χωρών, ως πολίτες τρίτων χωρών λαμβάνουν ήδη απαλλαγή φόρου για τις αγορές που κάνουν εντός Ελλάδος (taxfree) ενώ η έκπτωση του 20% δεν σχετίζεται με το taxfree καθώς η έκπτωση γίνεται άμεσα στο μαγαζί.

Εκτός από τους τουρίστες, κερδισμένοι θα είναι και οι έμποροι όπως είπε ο κ. Κορκίδης και αυτό γιατί αν οι χρεώσεις γίνονται στο νόμισμα του πελάτη τότε η προμήθεια των τραπεζών από τη χρήση POS χρεώνεται στον πελάτη και όχι στην επιχείρηση.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε πως το μεγαλύτερο εμπόδιο από τα capital controls είναι η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης για τον ακατάσχετο λογαριασμό.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA