Έρχονται τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Έρχονται τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό!

Η GM επένδυσε 500 εκατομμύρια δολάρια στην δημιουργία της εταιρείας car sharing Lyft, και στη συνέχεια άλλο ένα δις δολάρια για να αποκτήσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης από την Cruise Automation...

Ο τελικός σκοπός είναι να προσφέρει υπηρεσίες ταξί χωρίς οδηγό. Και από ότι φαίνεται η υπηρεσία αυτή μάλλον θα αρχίσει να διατίθεται από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με όσα είπε σε μία συνέντευξη στην Wall Street Journal ο Taggart Matthiesen, μέσα στη χρονιά η GM και η Lyft θα ξεκινήσουν να δοκιμάζουν έναν στόλο Chevrolet Bolt EV σε μία πόλη, που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Το σημαντικό είναι ότι πολίτες θα μπορούν να δοκιμάσουν μια βόλτα με το ταξί χωρίς οδηγό.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ο πελάτης θα χρησιμοποιεί το application της Lyft για να διαλέξει αν θέλει να χρησιμοποιήσει ένα ταξί χωρίς οδηγό. Καθ’ οδόν, ο επιβάτης θα μπορεί να ζητήσει βοήθεια για οποιοδήποτε ζήτημα από την GM OnStar. Και μόλις φτάσει στον προορισμό, ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει αν θέλει να κρατήσει το αυτοκίνητο για να το χρησιμοποιήσει αργότερα ή όχι.

Ο Matthiesen εξήγησε ότι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες ακόμη να ρυθμιστούν, κυρίως θέματα νομοθετικά και ζητήματα που αφορούν στην ασφάλιση. Σε ότι αφορά την αυτόνομη οδήγηση, η GM και οι συνεργάτες της έχουν να ανταγωνιστούν αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και κολοσσούς της τεχνολογίας όπως η Google και η Apple.

Πληροφορίες: Drive.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ