Εύβοια: Απατεώνες εξαπάτησαν εννέα ηλικιωμένους από Χαλκίδα μέχρι Αλιβέρι! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Εύβοια: Απατεώνες εξαπάτησαν εννέα ηλικιωμένους από Χαλκίδα μέχρι Αλιβέρι!

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά εννέα περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου του 2013, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ημεδαπών, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας (Χαλκίδα, Ερέτρια, Ψαχνά, Αμάρυνθος & Αλιβέρι)...

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 33χρονος ημεδαπός, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας δύο ακόμη συνεργών του και συγκεκριμένα ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα & κατά συνήθεια, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 33χρονος, μόνος του ή κατά περίπτωση με τη συνδρομή των συνεργών του, κινούμενοι με διαφορετικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κάθε φορά, εντόπιζαν κυρίως ηλικιωμένους και αφού αντλούσαν πληροφορίες για αυτούς, καθώς και για τα συγγενικά τους πρόσωπα, τους προσέγγιζαν ακολούθως στις οικίες τους και με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, προσπαθούσαν να τους εξαπατήσουν.

Ειδικότερα, με το πρόσχημα της διεκπεραίωσης χρηματικών οφειλών από τα συγγενικά τους πρόσωπα, κατάφερναν να αποσπάσουν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, καθώς και χρυσαφικά, προκειμένου να καλυφθεί το ύψος της υποτιθέμενης οφειλής.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, για να επιβεβαιώσουν και να ισχυροποιήσουν τις προθέσεις τους, πραγματοποιούταν και τηλεφωνική επικοινωνία δήθεν με το συγγενικό πρόσωπο του θύματος, με το ρόλο αυτού κάθε φορά να αναλαμβάνει αντίστοιχα κάποιος από τους συνεργούς του 33χρονου.

Η συνολική λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, υπερβαίνει τις (20.000) ευρώ, ενώ γίνεται μνεία ότι ο 33χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA