Πανελλήνιες 2016: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 16 Μαϊου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Πανελλήνιες 2016: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 16 Μαϊου

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 βρίσκονται οι υποψήφιοι, καθώς ξεκινούν την Δευτέρα 16 Μαϊου 2016...

Κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους. Κατά την ώρα εξέτασης θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.

Αφού πάρετε στα χέρια σας τα θέματα για τις Πανελλήνιες, διαβάστε προσεκτικά τις ερωτήσεις. Μην βιαστείτε να ξεκινήσετε το γράψιμο. Δείτε, πρώτα, ποια από αυτά γνωρίζετε καλύτερα, ενώ αφήστε τα πιο δύσκολα για το τέλος. Να θυμάστε ότι οι τελευταίες σελίδες της κόλλας σας χρησιμεύουν ως «πρόχειρο», όπου μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις. Το κυρίαρχο στοιχείο, σαφώς, είναι η ορθότητα και η σαφήνεια των απαντήσεων σας.

Παράλληλα, ο χρόνος που πρέπει να αφιερώσετε κατά μέσον όρο σε κάθε θέμα είναι περίπου 45 λεπτά. Ο χρυσός κανόνας είναι να μην επιμείνει ο υποψήφιος για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο θέμα που φαίνεται ότι δεν μπορεί άμεσα να λύσει.

Πανελλήνιες 2016: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2016 -οι πλέον σύνθετες των τελευταίων ετών, από πλευράς οργάνωσης, καθώς θα διεξαχθούν και με το νέο, αλλά και με το παλαιό σύστημα. Συνολικά 103.366 μαθητές θα διεκδικήσουν μία 69.985 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους είναι μαθητές των γενικών λυκείων, που έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή σε τέσσερα μαθήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημα (εξέταση σε έξι μαθήματα) είναι 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ. Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2.457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ. 

Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08:00. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. 

Πληροφορίες: Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA