Συνελήφθη το ζεύγος Μαρτίνη για μίζες στο Ερρίκος Ντυνάν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Συνελήφθη το ζεύγος Μαρτίνη για μίζες στο Ερρίκος Ντυνάν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν κι έλαβαν για την Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από ένταλμα της Εισαγγελέως Διαφθοράς για υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατ. μάρκων...

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, τονίζοντας πως δεν έλαβαν ποσά από χρηματισμό.

ΒΙΝΤΕΟ
Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου τους Γιάννη Θωμά, η Γ. Μαρτίνη υποστηρίζει ότι τα χρήματα σε λογαριασμούς της που εντόπισαν οι δικαστικές αρχές είναι προερχόμενα από οικογενειακή της περιουσία, τα οποία διαχειριζόταν δικηγόρος συγγενικό της πρόσωπο. Ο ίδιος ο κ. Μαρτίνης ανέφερε πως «όλα τα ακίνητα είναι απολύτως νόμιμα δηλωμένα και φορολογημένα».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, ο άλλοτε επικεφαλής του «Ερρίκος Ντυνάν» (και του Ερυθρού Σταυρού) έλαβε «δώρο» ύψους 3,2 εκατ. μάρκων από γερμανική εταιρία που επιλέχθηκε για την κάλυψη αναγκών του «Ερρίκος Ντυνάν», σε νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Μέρος των χρημάτων αυτών, όπως δέχεται ο ανακριτής, δαπανήθηκαν από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου δίπλα στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι τόσο το αδίκημα της δωροδοκίας όσο και αυτό της απάτης σε βάρος του νοσοκομείου έχουν παραγραφεί, καθώς χρόνος τέλεσής τους είναι το έτος 1998 και έτσι το ζευγάρι καλείται να λογοδοτήσει για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το ζεύγος Μαρτίνη θα παραμείνει υπό κράτηση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA