Αυτά είναι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που επηρεάζονται από την αύξηση του ΦΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Αυτά είναι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που επηρεάζονται από την αύξηση του ΦΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτά είναι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που επηρεάζονται από την αύξηση του ΦΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
Τα έξοδα του μήνα πρέπει να ξαναλογαριάσουν από σήμερα (01-06-2016) τα νοικοκυριά - Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα προκαλέσει αλυσίδα ανατιμήσεων σε μια σειρά προϊόντα και υπηρεσίες...

ΒΙΝΤΕΟ
Το πρώτο κύμα αυξήσεων έρχεται με την αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24%. Εκτιμάται ότι θα επηρεάσει μια σειρά προιόντων και υπηρεσιών ανάμεσά τους και βασικά είδη διατροφής, κυρίως τυποποιημένα, όπως:

*Μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, μαργαρίνες, καφές, κακάο, αλλαντικά, αλάτι, ζάχαρη, μπαχαρικά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, απορρυπαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, αναψυκτικά, χυμοί, προμαγειρεμένα φαγητά, εστίαση, ρούχα και παπούτσια, χαρτικά, ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές, καύσιμα, μεταφορές, κινητή – σταθερή τηλεφωνία.

Η επιβάρυνση για τους χαμηλόμισθους που βγάζουν μέχρι 10.000 ευρώ τον χρόνο υπολογίζεται στα 5 ευρώ τον μήνα.

-15 με 20 λεπτά ακριβότερα θα πωλείται η μπύρα το κουτάκι των 330 ml αφού ο φόρος διπλασιάζεται.

-Επιβάλλεται τέλος 10% στη συνδρομητική τηλεόραση δηλ. για έναν λογαριασμό 50 ευρώ (προ ΦΠΑ) η επιβάρυνση θα είναι 5 ευρώ.

-Οι αυξήσεις στα διόδια περιορίστηκαν για τα ΙΧ στα 5 λεπτά και σε ορισμένους σταθμούς του εθνικού οδικού δικτύου και στα 10 με 15 λεπτά για τα βαρέα οχήματα.

-Σε ισχύ και τα νέα τέλη ταξινόμησης. Μειώνονται από 50 έως 70% για τα φθηνά και μη ρυπογόνα (16.000) έως και υπερδιπλασιάζονται για τα ακριβά και περισσότερο ρυπογόνα.

Από 1η Ιουνίου αλλάζουν και οι κρατήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από το όριο των 720 ευρώ τον μήνα για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους και πάνω από το ποσό των 617 ευρώ για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με τους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα να έχουν και απώλειες από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Οι διαφορές του πρώτου εξαμήνου δεν θα παρακρατηθούν αναδρομικά. Θα δηλωθούν με τα εισοδήματα του 2016 και θα συμψηφιστούν κατά την εκκαθάριση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA