Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στο Εργατικό Φεστιβάλ στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στο Εργατικό Φεστιβάλ στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Πλήθος εργατόκοσμου από τις λαϊκές συνοικίες της Χαλκίδας συμμετείχε στο Εργατικό Φεστιβάλ που διοργάνωσαν το Σάββατο οι Τομεακές Οργανώσεις της Εύβοιας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία στο πάρκο ΔΕΛΤΑ... 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ιδιαίτερη ήταν η παρουσία μεταναστών από την Ινδία, το Πακιστάν και από άλλες χώρες, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην περιοχή, καθώς και προσφύγων από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας της ευρύτερης περιοχής.

Το Φεστιβάλ άνοιξε με το δρώμενο από μαθητές με θέμα «Τραγουδάμε για την Ειρήνη».

Ακολούθησε ανάγνωση ανοιχτού γράμματος από νεαρό Σύριο πρόσφυγα, χαιρετισμός από τον Χαρβίντερ Σινγκ, αντιπρόεδρο σωματείου εργαζομένων «Ζούρα», και μουσικές και χοροί από τις χώρες των μεταναστών και των προσφύγων.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις θέσεις και προτάσεις του Κόμματος για το ζήτημα της μετανάστευσης και προσφυγιάς. Επιπλέον αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την ανάγκη ο λαός οργανωμένα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να απαντήσει στην αντιλαϊκή επίθεση, να διαμορφώσει τη Λαϊκή Συμμαχία του και να παλέψει για το κράτος του, την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού.

Επιπλέον παρουσιάστηκε αφιέρωμα στα τραγούδια της δουλειάς από όλο τον κόσμο από το σχήμα «Πυξίδα», ενώ το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA