Δημοτικός σύμβουλος της Αττικής γράφει τις εμπειρίες του από την επίσκεψη του στη πόλη της Χαλκίδας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Δημοτικός σύμβουλος της Αττικής γράφει τις εμπειρίες του από την επίσκεψη του στη πόλη της Χαλκίδας!

Ο δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης, Νεκτάριος Καλαντζής, απέστειλε το ακόλουθο άρθρο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του EviaZoom.gr:

Είναι η πόλη που απέχει λιγότερο από μία ώρα από την Αθήνα και αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων. Πόσοι έχουμε σκεφθεί, όταν θέλουμε να αποδράσουμε για κάπου εκτός, πάμε βόλτα για καφέ ή ούζο στη Χαλκίδα; Η πρώτη εικόνα που συναντάς καθώς μπαίνεις από τη νέα είσοδο της πόλης, είναι η εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα, που ενώνει Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, όπου για τους τολμηρούς αποτελεί εφαλτήριο για μπάντζι τζάμπινγκ. Στη διαδρομή προς το κέντρο της πόλης, βλέπει κανείς πολλά μαγαζιά, καφέ και αν είναι Σάββατο, κόσμο που έρχεται για ψώνια και καφέ για μια μονοήμερη εκδρομή.

Καθώς παρκάρω κοντά στην παλιά γέφυρα και τον πορθμό του Ευρίπου, με τα νερά να αλλάζουν φόρα ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, περπατάω πάνω στη γέφυρα, που ανοίγει όταν χρειάζεται να περνάνε πλεούμενα με μεγάλο ύψος και κατευθύνομαι προς τον παραλιακό δρόμο. Εντυπωσιακό το Μόσταρ, ένα από τα πιο γνωστά καφέ της πόλης που βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα, καθώς και τα μεγάλα ξενοδοχεία, τα νεοκλασικά κτίρια που έχουν μετατραπεί σε καφέ κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Το μέγαρο Κότσικα με τους τρούλους, που σήμερα φιλοξενεί το δημαρχείο, αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα παραδείγματα αρχιτεκτονικής της πόλης, όπως και πιο κάτω το επιβλητικό Κόκκινο Σπίτι του 1884, που βρέχεται από τη θάλασσα στις τρεις πλευρές του, αλλά και παραπέρα το Σπίτι με τα Αγάλματα.

Όλα κτίρια με μεγάλη ιστορία. Τα παγκάκια κατά μήκος του πλακόστρωτου δρόμου με θέα τον κατάφυτο λόφο της Φούρκας, δίνουν το κίνητρο να αγναντεύεις τη γέφυρα με τα ΄΄τρελά νερά΄΄ της, πριν πας για μια βόλτα απέναντι, στο Φρούριο του Καράμπαμπα για να δεις όλη τη Χαλκίδα σε πανοραμική θέα, με το ωραίο καφέ, αλλά και για βόλτα στο εσωτερικό του κάστρου, να περπατήσεις την ιστορία της πόλης. Επιστροφή, στο πολύβουο κέντρο της Χαλκίδας, για να δω το όμορφο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, να περπατήσω στην οδό Αβάντων, τον εμπορικότερο δρόμο της Χαλκίδας, να προσκυνήσω στον Άγιο Νικόλαο, να μείνω εντυπωσιασμένος από το Τζαμί Εμίρ Ζαδέ του 15 αιώνα, με τον θόλο και λίγο πριν βγω Χαλκίδα, να περάσω κάτω από τις Καμάρες, το παλιό ρωμαϊκό υδραγωγείο.

Η Χαλκίδα με τα φημισμένα ουζερί της, τα όμορφα καφέ, πάντα θα αποτελεί τον καλύτερο κοντινό προορισμό για τους Αθηναίους, έστω για μια βόλτα στον παραλιακό της δρόμο και ένα βλέμμα στα νερά, κάτω από την παλιά γέφυρα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA