Η παρατήρηση του Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια του νοσοκομείου της Σαντορίνης - ''Δεν επιτρέπεται αυτό για το νησί''! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Η παρατήρηση του Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια του νοσοκομείου της Σαντορίνης - ''Δεν επιτρέπεται αυτό για το νησί''! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται από υπουργούς και βουλευτές - Η επισήμανση που έκανε μπροστά στις κάμερες σχολιάστηκε, ενώ αμέσως μετά είπε με τον δικό του τρόπο, μία πασίγνωστη παροιμία... 

ΒΙΝΤΕΟ

Συνάντηση με τον δήμαρχο Σαντορίνης, Αναστάσιο Νίκο Ζώρζου και δημοτικούς συμβούλους, έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. 

Στη συνάντηση και την επίσκεψη στη Σαντορίνη τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός και Ν. Συρμαλένιος. Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, επισημάνθηκε ότι η κατασκευή του νοσοκομείου έχει ολοκληρωθεί από το 2011, ότι η κατασκευή και η διάταξη του ειναι εξαιρετική και πως ένα πρόβλημα του είναι ότι είναι ενεργοβόρο. «Ενεργοβόρο στη Σαντορίνη δεν επιτρέπεται» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε τη σημασία της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο, αφού εκτός από τους κατοίκους των Κυκλάδων που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, μπορεί να λειτουργήσει και για τον τουρισμό, καθώς άνθρωποι που έχουν αυτό το πρόβλημα υγείας και θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους, θα μπορούν να επισκεφθούν το νησί.

Σχολιάζοντας αναφορά του δημάρχου ότι είχε να έρθει πρωθυπουργός στο νησί 60 χρόνια, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι σήμερα δεν έρχεται ένας πρωθυπουργός λόγω ενός φυσικού φαινομένου, μίας φυσικής καταστροφής, αλλά διότι υλοποιείται μία υπόσχεση χρόνων και μία ανάγκη για την τοπική κοινωνία. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα «κύματα», από τα οποία πέρασε το νοσοκομείο, το οποίο κατασκευάστηκε 2011 και θα λειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, στηλιτεύοντας την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να το ιδιωτικοποιήσει εις βάρος του Δημοσίου.

«Πέντε χρόνια παρέμενει αραχνιασμένο, με τον εξοπλισμό να σκουριάζει, γιατί άραγε; Γιατί δεν υπήρξε η πολιτική βούληση να προχωρήσει αυτό το έργο; Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε χρόνια κοσκινίζει εδώ στη Σαντορίνη. Πέντε χρόνια. Μπορεί κάποιος να πει ότι δεν είμαστε 100% έτοιμοι, αλλά βαρεθήκαμε να κοσκινίζουμε και θέλουμε να φάμε ψωμί, γι' αυτό ανοίγουμε και λειτουργούμε», υπογράμμισε. 

Επίσης, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος του έτους το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας θα έχει εξοπλιστεί, πλήρως, από γιατρούς και προσωπικό.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA