Σαν σήμερα: Ο άνθρωπος πατά για πρώτη φορά στο φεγγάρι! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Σαν σήμερα: Ο άνθρωπος πατά για πρώτη φορά στο φεγγάρι! (ΦΩΤΟ)

20 Ιουλίου: Ημερομηνία-ορόσημο για την ανθρωπότητα. Ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Έντουιν Όλντριν είναι τα πρώτα ανθρώπινα όντα που πατούν στη Σελήνη!

Με τις εφημερίδες της εποχής να γράφουν στα πρωτοσέλιδα «Ο άνθρωπος κυρίαρχος δυο πλανητών» με τους δημοσιογράφους να γράφουν ενθουσιώδη άρθρα όπως στη Βραδυνή «Σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες ημέρες στην ιστορία της Ανθρωπότητας. Άνθρωποι επάτησαν άλλο πλανήτη 400.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη. Οι ώρες που ζούμε, είναι φανταστικές, ασύλληπτες. Είναι οι ώρες όπου σμίγουν το όνειρο και η πραγματικότης. Οι ώρες που ο κόσμος μας περίμενε από την εποχή των τραγικών διδύμων «Δαίδαλου- Ικαρου» και τον κόσμο να διψά να μάθει λεπτομέρειες όπως «Ο άνθρωπος κυρίαρχος δύο πλανητών»! 
 
«Με εκπληκτική ακρίβεια οι πορθητές της Σελήνης εξετέλεσαν τον άθλο Στις 4.59 το πρωί (ώρα Ελλάδος) πάτησαν το πόδι τους στο σεληνιακό έδαφος, έκαμαν περίπατο στη Σελήνη, μάζεψαν χώμα και έστησαν την αμερικάνικη σημαία. Στις 7.09 επανήλθαν στον «Αετό», έτοιμοι να αποσεληνωθούν στις 19.53. «Ο Αετός προσεληνώθη». 
Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις που πρόφερε ο άνθρωπος κατά την άφιξή του στη Σελήνη το πρωί στις 4.59», μια από τις συγκλονιστικότερες στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας είχε συντελεστεί.

Ο άνθρωπος πάτησε στη Σελήνη.
 
Πληροφορίες: thetoc.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA