Εύβοια: Η Ασφάλεια Αττικής εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε Χαλκίδα και Αυλίδα (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Η Ασφάλεια Αττικής εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε Χαλκίδα και Αυλίδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εύβοια: Η Ασφάλεια Αττικής εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε Χαλκίδα και Αυλίδα (ΒΙΝΤΕΟ)
Μεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας Αττικής! Εξαρθρώθηκε πολυμελή εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Χαλκίδας και της Αυλίδας... 

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε τέσσερις (4) ληστείες και εκατό (100) κλοπές από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα σε Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Βύρωνα, Παιανία, Αργυρούπολη, Ανάβυσσο, Παπάγου, Μαρκόπουλο, Παγκράτι, Γέρακα, Κολωνό, Ίλιον, Χαλκίδα και Αυλίδα.

Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης ερευνάται η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, που διαπράχθηκε το Νοέμβριο του 2015 από μέλη της οργάνωσης, στην περιοχή της Αυλίδας Βοιωτίας. 

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί τις δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη και της Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμου Β’ Ιωάννας Ροτζιώκου:
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και τρεις (3) γυναίκες, ύστερα από ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες στα Άνω Λιόσια και τις Αχαρνές.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ συγκατηγορούμενοί τους για τα ίδια αδικήματα είναι ακόμα έντεκα (11) ημεδαποί, ηλικίας 15 έως 49 ετών.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, οι παραπάνω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον κατά το τελευταίο έτος, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν χωριστεί σε υποομάδες και δρούσαν σε καθημερινή βάση, πολλές φορές ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν οικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα και ερευνούσαν τους χώρους αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές.

Σημειώνεται ότι, προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις αστυνομικές Αρχές λάμβαναν ιδιαιτέρα μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, εξωτερικά της οικίας παρέμενε πάντα συνεργός, που είχε ρόλο «τσιλιαδόρου», ενώ έτερος συνεργός τους χρησιμοποιούσε ασύρματο, συντονισμένο στην Άμεση Δράση. Μάλιστα, στις περιπτώσεις όπου γίνονταν αντιληπτοί, δε δίσταζαν να ασκήσουν βία και απειλές βίας ή όπλων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών SIM, κοσμήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρικές συσκευές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εξακρίβωση παρόμοιων περιπτώσεων ληστειών και κλοπών στην Αττική και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA