Εύβοια: Πρώτο κουδούνι και αγιασμός στα σχολεία (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εύβοια: Πρώτο κουδούνι και αγιασμός στα σχολεία (ΦΩΤΟ)

Με παιδικές φωνές γέμισαν σήμερα τα σχολεία, στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά - Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν με την ευχή όλων να είναι μια χρονιά χωρίς προβλήματα - Ποιοι έδωσαν το παρών

Στον αγιασμό που τελέστηκε στο Γυμνάσιο Ν. Αρτάκης και στο 22ο Δημοτικό και 33ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη σήμερα ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.

Συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο Ν. Αρτάκης τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου και στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης ευχήθηκε στους μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό και γονείς καλή σχολική χρόνια.

Με την ευκαιρία τους ενημέρωσε, όπως και τη διοίκηση του συλλόγου γονέων ότι από τον Δήμο έχουν δρομολογηθεί εργασίες επισκευών και συντηρήσεων στο διδακτήριο του Γυμνασίου Ν. Αρτάκης, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλους του 2016.
Στο μεταξύ, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος Χαλκιδέων απευθύνει το παρακάτω μήνυμα προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς:

“Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα για μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς. Ένα ωφέλιμο και παραγωγικό ταξίδι, με ανησυχίες , δυσκολίες, αλλά και όμορφες στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας.

Σ' αυτόν τον χώρο, στο δικό σας σχολειό, που θα γεμίζει από σήμερα με τη ζωντάνια και τις φιλοδοξίες σας, σας δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσετε γνώσεις, αλλά κυρίως να διαμορφώσετε χαρακτήρα και να αναπτύξετε την ελευθερία στη σκέψη σας. Στη σχολική σας μονάδα βάζετε τις βάσεις για το μέλλον σας και αποκτάται δύναμη για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που θα έρθουν. Γιατί το σχολείο σας είναι ο κινητήριος μοχλός και το σκαλοπάτι για κάθε επόμενο βήμα σας.

Ξεκινήστε με υψηλούς στόχους και καταβάλετε με τη στήριξη των εκπαιδευτικών σας τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να πραγματοποιηθούν. Γιατί μόνο μέσα από τη συστηματική προσπάθεια θα επιτύχετε το καλύτερο δυνατό. Αξιοποιήστε δημιουργικά κάθε ώρα εργασίας και κάντε τη σχολική ζωή πηγή αληθινής δημιουργίας.

Απευθυνόμενος στους γονείς και εκπαιδευτικούς, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, με τα μέσα που διαθέτει για να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα προκύψουν, στην εκπαιδευτική μας κοινότητα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους , έχοντας άριστη και διαρκή συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Τέλος, ευχόμαστε σε όλους να σας συνοδεύουν τα λόγια του αρχαίου ιστορικού μας, Πλουτάρχου ότι “η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη”.

Καλή κι ευλογημένη χρονιά σε όλους”.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA