Χειροπέδες σε 19χρονο και 31χρονη για απάτη μέσω internet | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Χειροπέδες σε 19χρονο και 31χρονη για απάτη μέσω internet

Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση εξαπάτησης πολιτών, μέσω υποτιθέμενων διαδικτυακών στοιχηματισμών, ενώ σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου και μίας 31χρονης...

Αρχικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε χρήστη γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος είχε δημιουργήσει «προφίλ» και προσέγγιζε άλλους χρήστες, υποσχόμενος ότι δήθεν διαθέτει και προσφέρει, έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά σχετικά, κυρίως, με την έκβαση κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου. Παράλληλα, ο χρήστης ισχυριζόταν ότι διαθέτει πληροφορίες για την έκβαση των αγώνων από παράγοντες του ποδοσφαίρου ή στοιχηματικές εταιρείες.

Για την καταβολή της χρηματικής αμοιβής ο δράστης ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους τους κωδικούς προπληρωμένων καρτών τους, ενώ στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιεί διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.

Η έρευνα που διενεργήθηκε είχε ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση των στοιχείων και τον εντοπισμό του γεωγραφικού χώρου της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου. 
 
Ακολούθησε έρευνα σε κατοικία σε περιοχή της Ηπείρου, όπου ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 19χρονου στις παράνομες πράξεις, ενώ διαπιστώθηκε ότι τις επίμαχες προπληρωμένες κάρτες τις χρησιμοποιούσε σε λογαριασμό διαδικτυακού στοιχηματισμού, με τα στοιχεία της 31χρονης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, τα οποία απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας για τα παίγνια και της νομοθεσίας που αφορά στη ρύθμιση θεμάτων ΟΠΑΠ, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα εξετάζεται τυχόν εμπλοκή των κατηγορούμενων και σε άλλες πράξεις.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA