Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στο Εφετείο Λαμίας οι αστυνομικοί Κορκονέας και Σαραλιώτης - «Φρούριο» η περιοχή | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στο Εφετείο Λαμίας οι αστυνομικοί Κορκονέας και Σαραλιώτης - «Φρούριο» η περιοχή

Έπειτα από μια σειρά αναβολών, εκδικάζεται την Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τους αστυνομικούς, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη...

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό και είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη.

Ο συγκατηγορούμενός του, Βασίλης Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

Η πρώτη απόπειρα εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό ήταν τον Απρίλιο του 2014, όμως αναβλήθηκε λόγω στάσης εργασίας της γραμματείας έδρας καθώς και της συμμετοχής στην Πανελλαδική απεργία της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Φυλακών Δομοκού και της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Δομοκού, που είχε σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η μεταγωγή του κρατούμενου.

Η δεύτερη απόπειρα έγινε τον Μάρτιο του 2015, όμως πήρε ξανά αναβολή για τον Απρίλιο, οπότε και αναβλήθηκε για τρίτη φορά, λόγω απεργίας των δικηγόρων.

Για την εκδίκαση της έφεσης, το εφετείο Λαμίας αναμένεται να μετατραπεί σε φρούριο, όπως αναφέρει το efthia.gr.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA