Πώς να μη σας κλέβουν όταν αγοράζετε καυσόξυλα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πώς να μη σας κλέβουν όταν αγοράζετε καυσόξυλα

Toν κώδωνα του κινδύνου για ορισμένες παράνομες πρακτικές και μεθόδους πώλησης που ακολουθούνται από ορισμένους επιτήδειους στην αγορά των καυσόξυλων κρούει ο Σύλλογος Εμπόρων Στερεών Καυσίμων Αττικής (ΣΕΣΚΑ)...

«Σύμφωνα με το νόμο, οι έμποροι στερεών καυσίμων οφείλουν να πωλούν και να χρεώνουν τα καυσόξυλα μόνο με βάση τον όγκο, και σε καμία περίπτωση με βάση το βάρος. Η συγκεκριμένη μέθοδος διασφαλίζει ότι ο καταναλωτής πληρώνει για μία συγκεκριμένη ποσότητα καυσόξυλων, ανεξάρτητα από την περιεχόμενη σε αυτά υγρασία, η οποία μπορεί να ανεβάσει κατά πολύ το βάρος τους», αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του, με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ' όγκο με μονάδα μέτρησης είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» (m3 στοιβαχτού), είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» (m3 χύδην), τα οποία ορίζονται ως εξής:

· Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από τακτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών.

· Χωρικό κυβικό μέτρο χύδην νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύδην καυσόξυλα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA