Άγρια κόντρα Τζιτζικώστα - Μπουτάρη: «Όταν ο δήμαρχος ευθύνεται, παραιτείται» - Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις «παγωμένες αλατιέρες» στη Θεσσαλονίκη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Άγρια κόντρα Τζιτζικώστα - Μπουτάρη: «Όταν ο δήμαρχος ευθύνεται, παραιτείται» - Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις «παγωμένες αλατιέρες» στη Θεσσαλονίκη

Το χιόνι «ξαναπάγωσε» τις σχέσεις Μπουτάρη – Τζιτζικώστα... Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε έρευνα για το χάος που προκλήθηκε στην πόλη από την κακοκαιρία από τις... «παγωμένες αλατιέρες»...

Ετοιμος να αναλάβει όλη την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο της Θεσσαλονίκης αλλά και για το φιάσκο με τις αλατιέρες εμφανίστηκε ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Ο εσωτερικός έλεγχος αρχίζει από την κορυφή και φτάνει έως τον τελευταίο εργάτη του δήμου. Την ευθύνη την έχω αναλάβει. Ο δήμαρχος δεν είναι ανεύθυνος. Είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αν δεν έχει αποκαταστήσει τις κανονικές διαδικασίες, τότε ευθύνεται και τότε παραιτείται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

To χάος που προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη η σφοδρή κακοκαιρία δημιούργησε δύο παράλληλες υποθέσεις: μια πολιτική και μία δικαστική. Η πρώτη έχει να κάνει με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τα όσα δήλωσε περί παραίτησής του αν αποδειχτεί ότι φταίει και μια έντονη αντιπαράθεση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ως προς τη δεύτερη, τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση των προηγούμενων 24ωρων στους δρόμους της πόλης, αλλά και τις φθορές που προκλήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ και διανομής θερμότητας -μέσω αερίου- στο καταναλωτικό κοινό της πόλης, θα αποφανθεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με προκαταρκτική έρευνα την οποία παρήγγειλε.

Oπως έγινε γνωστό, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητάει να δοθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: για ποιο λόγο δεν υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση της δυσχέρειας στην κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους και της προφύλαξης των συσκευών στη διανομή νερού και αερίου προς τα νοικοκυριά, όπως επίσης ποιοι ήταν οι αρμόδιοι για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων και ποιοι ήταν επιφορτισμένοι με την εποπτεία των οργάνων για τη λήψη των προστατευτικών/προληπτικών μέτρων για τις παραπάνω καταστάσεις.

Εξάλλου, ζητεί να διευκρινιστεί ποια μέτρα ελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA