Αστυνομικοί φρουρούσαν επί 12 χρόνια ένα άδειο διαμέρισμα της Μελίνας Μερκούρη! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Αστυνομικοί φρουρούσαν επί 12 χρόνια ένα άδειο διαμέρισμα της Μελίνας Μερκούρη!

Αν και πολλά έχουμε δει κι έχουμε ακούσει και πλέον οι λέξεις «σοκ» και «απίστευτο» έχουν χάσει την σημασία τους, δεν μπορεί παρά να τις επαναλάβει κάποιος, μαθαίνοντας, λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη ότι αστυνομικοί παρέμεναν ως τώρα στην «φρουρά» της Μελίνας Μερκούρη (η οποία έχει πεθάνει από το 1994), ότι αστυνομικοί φρουρούν επί 12 χρόνια ένα άδειο διαμέρισμα!

Πρόκειται, όπως αναφέρει το bloko.gr, που αποκάλυψε το θέμα, για μια «νοσηρή παθογένεια μιας χρόνιας υπηρεσιακής αστοχίας. Για την αστυνομία προέχει ο στόχος και το συγκεκριμένο. Κάποιες όμως φορές, η ρουτίνα και το κατεστημένο της διάθεσης υπηρεσιών, καταντά σκέτος τραγέλαφος».

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως, η Ελληνική Αστυνομία διέθεσε για πρώτη φορά πριν από τουλάχιστον 12 χρόνια μόνιμο σκοπό σε ακίνητο, φρουρά δηλαδή επί 24ώρου βάσεως, με αποστολή την προστασία ανθρώπου που θεωρείτο στόχος, ο οποίος διέμενε σε ένα από τα διαμερίσματα του κτηρίου.

Όμως, ο άνθρωπος-στόχος έχει μετακομίσει εδώ και 12 χρόνια από την πολυκατοικία, η οποία παρά ταύτα παραμένει σε καθεστώς ... φύλαξης!

Μάλιστα, όχι απλώς ο στόχος έχει φύγει από το σπίτι, αλλά έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα. Επιπλέον, στο διαμέρισμα του 6ου ορόφου, μετά από αυτόν, εγκαταστάθηκε άλλος ένοικος- ένας αστυνομικός – ο οποίος κι αυτός λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε και πλέον το διαμέρισμα είναι κενό κι ο ιδιοκτήτης του αναζητά νέο νοικάρη.

Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια, η μόνιμη σκοπιά λειτουργούσε αδιαλείπτως και οι φρουροί άλλαζαν βάρδια για να φυλάξουν, ουσιαστικά τίποτα, αφού αποστολή ήταν η προστασία ενός στόχου, ο οποίος πλέον βρισκόταν προφανώς …χιλιόμετρα μακριά.

H αποκάλυψη της φρούρησης του …απόντος!

Το «απίστευτο» περιστατικό που προκαλεί «σοκ», εντοπίστηκε στο πλαίσιο της αναθεώρησης όλων των περιπτώσεων παροχής αστυνομικής φύλαξης.

Με εντολή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, έχει συσταθεί επιτροπή με μοναδικό αντικείμενο την «ακτινογράφηση» όλων των περιπτώσεων παροχής αστυνομικής φύλαξης. Στο πλαίσιο του ελέγχου, αξιωματικός της Αστυνομίας που έχει αναλάβει την επαλήθευση δεδομένων για φρουρούς και στόχους, πέρασε από το περιβόητο ακίνητο και ρώτησε τον σκοπό, ποιο πρόσωπο προστατεύει ευρισκόμενος έξω από το ακίνητο και για ποιόν λόγο, από ποια απειλή.

Εισπράττοντας απαντήσεις μεταξύ …άγνοιας και απορίας του αστυνομικού, που έκαναν τις τρίχες της κεφαλής του να …σηκωθούν, απευθύνθηκε στον διαχειριστή της πολυκατοικίας για να πληροφορηθεί εμβρόντητος ό,τι ο κύριος που η Αστυνομία «προστάτευε» επί 24ώρου βάσεως είχε μετοικήσει, όχι απλώς σε άλλη γειτονιά, αλλά σε άλλη …χώρα, πριν από 12 ολόκληρα χρόνια!

Έτσι, λύθηκε η …απορία και στους αστυνομικούς για το …τι ακριβώς –δεν- φρουρούσαν επί 24ώρου βάσεως, προφανώς …βολεμένοι κι οι ίδιοι, όπως και οι επί 23 χρόνια φρουροί του …μνήματος της Μελίνας Μερκούρη, σε μια ξεκούραστη υπηρεσία, την ώρα που συνάδελφοι τους, λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού, καταβάλουν καθημερινά υπεράνθρωπη προσπάθεια για την φύλαξη των πολιτών ανά την επικράτεια.

Το μόνο θετικό στην όλη υπόθεση, ότι έστω και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύπτονται τέτοιες σκανδαλώδεις περιπτώσεις, για τις οποίες ευθύνονται διαχρονικά υφιστάμενοι και προϊστάμενοι των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών, που αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να τύχουν των κυρώσεων που αναλογούν στον καθένα.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA