Ένταση μεταξύ Σκουρλέτη και δημάρχων - Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ένταση μεταξύ Σκουρλέτη και δημάρχων - Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση

Σε επεισόδιο εξελίχθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ...

Μέσα στην αίθουσα που είχε προγραμματισθεί να γίνει η συνάντηση βρέθηκαν περίπου 50 δήμαρχοι, οι οποίοι συμμετείχαν και στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που είχε ξεκινήσει από το πρωί, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων πρόσκεινται πολιτικά στη ΝΔ. Όταν ο κ. Σκουρλέτης, μπήκε στην αίθουσα και είδε τον όγκο της αντιπροσωπείας, αρνήθηκε να παρακαθίσει και ανέφερε ότι είχε συμφωνηθεί να γίνει συνάντηση μόνο με το προεδρείο της ΚΕΔΕ. Η ένταση κορυφώθηκε όταν κάποιοι από τους δημάρχους, άρχισαν να τραβούν με τα κινητά τους τηλέφωνα, τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος αποχωρούσε.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ευάγγελος Λαμπάκης, απευθυνόμενος στον κ. Σκουρλέτη του είπε: «Δεν θα πας πουθενά». Ακολούθησε φασαρία από τους δημάρχους, οι οποίοι με γιουχαίσματα και συνθήματα(!) διαμαρτύρονταν στον κ. Σκουρλέτη, με τον υπουργό τελικά να αποχωρεί από την αίθουσα.

Σκουρλέτης: Ο θεσμικός διάλογος δεν συνιστά τηλεοπτικό σόου 

 
Παρά τη συνεννόηση για συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με το Προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο κ. Πατούλης θέλησε να πρωταγωνιστήσει, για άλλη μια φορά, σε ένα επικοινωνιακό σόου δημιουργώντας συνθήκες οι οποίες δεν επέτρεψαν να γίνει κανενός είδους συζήτηση, αν και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, τονίζεται σε ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Και συνεχίζει: «Αποδείχτηκε, όπως έγινε και με την αποχώρηση της ΚΕΔΕ από την Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι σκοπός δεν είναι ο διάλογος. Δεν τιμά τον θεσμικό ρόλο του κ. Πατούλη η προσπάθειά του να δημιουργήσει τεχνητή ένταση στις σχέσεις της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση. Διαδικασίες που έχουν γίνει σεβαστές από όλους μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από τους φορείς των εργαζομένων, αγνοήθηκαν προκειμένου να κυριαρχήσουν – μπροστά στις κάμερες κινητών τηλεφώνων - οι κραυγές. 

Εάν ο κ. Πατούλης θέλει να συμμετάσχει σε reality, υπάρχει το «Survivor» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την πολύ υψηλή τηλεθέαση ή το «X- Factor». Ωστόσο, η τηλεοπτική ψυχαγωγία δεν μπορεί να συγχέεται με τον θεσμικό διάλογο και την ουσιαστική συζήτηση, καθώς ευνοεί τους «μονολόγους» και τον φθηνό εντυπωσιασμό. Κι όλα αυτά, για να γίνει το χατίρι της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής της. Κρίμα!»

Πληροφορίες: Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA