Εύβοια: Ο Φάνης Σπανός απάντησε στον Λιμενάρχη Κύμης για τον επικίνδυνο δρόμο στην Πλατάνα - «Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Ο Φάνης Σπανός απάντησε στον Λιμενάρχη Κύμης για τον επικίνδυνο δρόμο στην Πλατάνα - «Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου»


Μία εβδομάδα μετά την επιστολή του Λιμενάρχη Κύμης, Ευθύμη Βέτσικα για τον επικίνδυνο παραλιακό δρόμο στην Πλατάνα (δείτε ΕΔΩ), ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας απάντησε επίσημα...

Δείτε αναλυτικά την απαντητική επιστολή που απέστειλε σήμερα, (03-04-2017) ο Φάνης Σπανός στον Λιμενάρχη Κύμης:

«Σε απάντηση του εγγράφου σας και λαμβάνοντας υπόψη:
 

1. Το Β.Δ. 11/6-2-1956 (ΦΕΚ 47Α), περί καθορισμού των Επαρχιακών οδών του Νομού Εύβοιας.
 

2. Την υπ’ αρ. ΔΜΕΟ/ε/0/266/9-3-1995 (ΦΕΚ 293Β) απόφαση Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. περί ανακατάταξης Επαρχιακού Οδικού Δικτύου των Νομών της Χώρας.
 

3. Την υπ’ αρ. ΔΜΕΟ/6105/ε/1052/π.ε./27-1-2011 (ΦΕΚ 15 ΑΑΠ) απόφαση του ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. περί χαρακτηρισμού νέων οδικών τμημάτων του Νομού Εύβοιας ως τμημάτων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του Νομού Εύβοιας.

4. Την υπ’ αρ. 44070/2194/25-05-2009 (ΦΕΚ Α 270/10-06-2009) Aπόφαση περί «καθορισμού οδών που ανήκουν στην αρμοδιότητα συντήρησης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας» και ειδικότερα την παράγραφο Α7 η οποία αναφέρει: «Αρμόδιοι προς συντήρηση όλων των υπόλοιπων δημόσιων οδών καθώς και των τμημάτων των παραπάνω αναφερομένων οδών που βρίσκονται εντός των εγκεκριμένων ορίων οικισμών, είναι οι δήμοι και οι κοινότητες, ο καθένας μέσα στα όρια της διοικητικής τους περιφέρειας».

5. Την υπ’ αρ. 62240/698/25-08-11 (ΦΕΚ 2190 Β) απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας περί μεταβίβασης αρμοδιότητας συντήρησης και τεχνικής αστυνόμευσης του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
 
Κύριε Λιμενάρχα σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Το τμήμα του οδικού δικτύου, στο οποίο αναφέρεστε, ανήκει στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Νομού Εύβοιας και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Επαρχιακή οδό υπ’ αρ. 8 «Χάνια Αυλωναρίου – Οριό – Οξύλιθος – Παραλία Κύμης». Όντως παρουσιάζει εκτεταμένες βλάβες και χρήζει άμεσης αποκατάστασης. Βρίσκεται, όμως, εντός ορίων οικισμού Πλατάνας και ως εκ τούτου και σύμφωνα με τις ανωτέρω 4 & 5 σχετικές αποφάσεις, η αρμοδιότητα συντήρησης και αποκατάστασης των βλαβών του ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Η δε αρμοδιότητα αστυνόμευσης και ενημέρωσης, ως θέση εκτός χερσαίας ζώνης λιμένα, ανήκει στη Διεύθυνση Αστυνομίας Εύβοιας με την οποία υπάρχει διαρκής σχετική επικοινωνία.

Εξ’ όσων γνωρίζουμε, ο Δήμος έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για τη συντήρηση και αποκατάσταση των βλαβών του συγκεκριμένου τμήματος και έχει ήδη εκδοθεί κατόπιν αίτησής του, η υπ’ αρ. 4355/30-12-2015 απόφαση απαλλαγής από την υποχρέωση έκδοσης Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων για την εκτέλεση σχετικών εργασιών από την αρμόδια Περιβαλλοντική Υπηρεσία.

Εξάλλου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Εύβοιας έχει αναθέσει την εκπόνηση Λιμενικής Μελέτης για την προστασία της παράκτιας ζώνης Πλατάνας, η οποία θα περιλαμβάνει έργα ακτομηχανικής προστασίας (με την κατασκευή τεσσάρων έξαλλων κυματοθραυστών) και έργα επισκευής του παραλιακού κρηπιδώματος για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης από την κυματική δράση. Ταυτόχρονα, το τελευταίο διάστημα έχουμε προχωρήσει στην εκτέλεση πλήθους επεμβάσεων μέσω εργολαβιών συντήρησης του Εθνικού & Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της, δηλαδή των τμημάτων εκτός ορίων οικισμών και σχεδίου πόλης.

Καταληκτικά και εν είδει πλαισίου, σας γνωρίζουμε ότι είμαστε θετικά διακείμενοι σε κάθε συνεργασία που μπορεί να υπηρετήσει την ασφάλεια των πολιτών, πέρα και πάνω από τις τυπικές αρμοδιότητες, όπως εξάλλου επιτάσσει και η, θεμελιώδης για την Αυτοδιοίκηση, Αρχή της Επικουρικότητας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Φάνης Σπανός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Εύβοια: Επιστολή-«μαχαιριά» του Λιμενάρχη Κύμης προς τον Αντιπεριφερειάρχη για τον «άθλιο» δρόμο στην Πλατάνα - «Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA