«Πόλεμος» Γεωργιάδη - Καμμένου για το Noor1 και τον Μαρινάκη - Στη Βουλή προσεχώς η δικογραφία (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Πόλεμος» Γεωργιάδη - Καμμένου για το Noor1 και τον Μαρινάκη - Στη Βουλή προσεχώς η δικογραφία (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συζήτηση ερώτησης για την υπόθεση του Noor 1...

ΒΙΝΤΕΟ
«Για υπεράσπιση ενός επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη» κατηγόρησε τον Αδωνι Γεωργιάδη και στελέχη της ΝΔ ο Πάνος Καμμένος. Παράλληλα το δρόμο για τη Βουλή αναμένεται να πάρει ο φάκελος με τις καταγγελίες του ισοβίτη για την υπόθεση του » Noor 1″ αλλά και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη σε ό,τι αφορούν πολιτικά πρόσωπα.

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον κάλεσε να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό.

Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor One αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και «το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας«.

Όπως υποστήριξε, η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη ΝΔ, ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει».

«Βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας» και συνέχισε: Μπορείτε να διατηρείτε ότι σχέσεις θέλετε, ένα πράγμα δεν μπορείτε. Όταν αυτοί ελέγχονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα να μπαίνετε μπροστά και να τους παρέχετε ασυλία. Εάν το νόμιμο δεν είναι πάντε ηθικό, το παράνομο είναι εντελώς ανήθικο και εγκληματικό κι αυτό σας αφορά και σας και τον κ. Βορίδη που ήταν δικηγόρος του κ. Μαρινάκη και της παρέας», τόνισε ο κ. Καμμένος. «Εάν μάλιστα αναλογιστείτε ότι ο δήθεν κυνηγημένος από εμάς Μαρινάκης έγινε επί των ημερών μας ιδιοκτήτης του ΔΟΛ αντιλαμβανόμαστε ποια ευθύνη έχει ο καθένας μας και πως φέρεται αυτή η κυβέρνηση», είπε ο υπουργός.

«Γνώριζα τον κύριο Γεωργιάδη ως καλό έμπορο βιβλίων από την τηλεόραση. Ως υπερασπιστή εμπλεκομένων με ποινικές υποθέσεις δεν τον είχα γνωρίσει. Άξιος ο μισθός σας, κύριε Γεωργιάδη«, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Προηγήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να απαντήσει με ποια αρμοδιότητα επικοινώνησε με τον κ. Γιαννουσάκη, τι του είπε και αν συνομίλησε και με τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο που χειρίστηκε την υπόθεση Χριστοφορίδη.

Ο Π. Καμμένος, παραδεχόμενος τη συνομιλία του με τον ισοβίτη, ανέφερε ότι ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση. «Δεν υιοθετούμε αβασάνιστα ότι λέει ένας ισοβίτης» αλλά «δεν οφείλουμε να τα διερευνήσουμε;», είπε.

Παράλληλα, ο Π. Καμμένος διερωτήθηκε: «Ο κ. Μαρινάκης, μήνυσε εμένα, τον ανακριτή και τον δημοσιογράφο. Τον ισοβίτη γιατί δεν τον μήνυσε; Ή μήπως φοβήθηκε ένας ακόμη ισοβίτης να φάει λίγους ακόμη μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση;».

«Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό, αρμόδιο να το κρίνει είναι η ελληνική δικαιοσύνη και όχι ο κ. Καμμένος ή ο κ. Τζανακόπουλος ή ο κ. Κοντονής» είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Υποστήριξε επίσης ότι «αν αποδειχθεί ότι πράγματι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη, είναι παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κατάχρησης εξουσίας».

Παράλληλα είπε, ότι «ο υπουργός Άμυνας είχε 12 διαφορετικές συνομιλίες, διάρκειας 21 λεπτών, με τον κ. Γιαννουσάκη» και κάλεσε τον κ. Καμμένο «να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό», προκειμένου, όπως είπε, να διαπιστωθεί πόσες ακριβώς είχε.

«Ανοίξτε όσα τηλέφωνα θέλετε. Αν ήθελα να κάνω οποιαδήποτε παρανομία, θα μιλούσα από άλλα τηλέφωνα. Από το δικό μου τηλέφωνο μίλησα και έκανα το καθήκον μου. Το καθήκον μου είναι όταν ένας κρατούμενος έρχεται και λέει φοβάμαι για τη ζωή μου, και θέλω να καταγγείλω τον παραπάνω, να μην προστατεύσω τον παραπάνω, αλλά να προστατεύσω τον μάρτυρα», είπε απάντησε ο κ. Καμμένος.

Στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες η δικογραφία για τις καταγγελίες Γιανουσάκη

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή ο σχετικός φάκελος στο πλαίσιο της διαδικασίας που κινείται σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών και θα περιλαμβάνει όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υπόθεση που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα , σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά , με την εποποτεία του εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου για όσα καταγγέλλει ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης περί πιέσεων που του ασκήθηκαν προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τέλος, έρευνα ήδη διενεργείται και για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της εισαγγελέως Πειραιά Ειρήνης Τζίβα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA