«Τσουνάμι» από μέδουσες και τσούχτρες στις παραλίες της χώρας - Σχέδιο με πλωτά μέσα θα εφαρμόσει η κυβέρνηση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Τσουνάμι» από μέδουσες και τσούχτρες στις παραλίες της χώρας - Σχέδιο με πλωτά μέσα θα εφαρμόσει η κυβέρνηση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μέτρα για τις μέδουσες και τις τσούχτρες που έχουν κατακλύσει φέτος τις ελληνικές θάλασσες και κυρίως τον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο, θα λάβει η κυβέρνηση και μάλιστα άμεσα, από την άλλη εβδομάδα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος...

Συγκεκριμένα, νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει την τοποθέτηση πλωτών μέσων για την προστασία των λουόμενων από τις μέδουσες, προωθεί η Κυβέρνηση, με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο να κάνει λόγο για ένα φαινόμενο που αφορά συνολικά τη Μεσόγειο και τον πλανήτη.
Η σχετική ρύθμιση είναι πιθανό να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ώστε να είναι δυνατό να τοποθετηθούν πλωτά μέσα προστασίας των λουόμενων και να μπορούν τουριστικές εγκαταστάσεις να τοποθετήσουν δίχτυα στις ακτές που είναι πολυσύχναστες, ως ένα άμεσο μέτρο.

Στο πλαίσιο συζήτησης της σχετικής επίκαιρη ερώτησης του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο Σ. Φάμελλος ανακοίνωσε την ένταξη της περιοχής από Ψαθόπυργο έως Ναύπακτο και Ισθμό Κορίνθου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA