Βασιλικό: Μετά από μία εβδομάδα θυμήθηκε να εκδώσει ανακοίνωση ο Δήμος Χαλκιδέων για το «λουκέτο» στο Καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βασιλικό: Μετά από μία εβδομάδα θυμήθηκε να εκδώσει ανακοίνωση ο Δήμος Χαλκιδέων για το «λουκέτο» στο Καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου

Αργά αντανακλαστικά επιδεικνύει ο Δήμος Χαλκιδέων ακόμα και στις ανακοινώσεις...

Την Τρίτη (8/8) εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα διαδραματίστηκαν πριν μια εβδομάδα στο Βασιλικό και συγκεκριμένα στο Καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου Χαλκίδας (δείτε ΕΔΩ) όπου μετέβησαν υπάλληλοι του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας για να βάλουν «λουκέτο».

Δείτε την καθυστερημένη ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων:

Με σειρά ανακοινώσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ενέργειες διαφόρων “ζωόφιλων”επιχειρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η συκοφάντηση του Δήμου Χαλκιδέων, ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές δηλώνουμε τα εξής:

“Ο Δήμος Χαλκιδέων διαθέτει Καταφύγιο αδειοδοτημένο, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 120 ζώα, το οποίο συνεχώς βελτιώνεται ως προς την υποδομή του και τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, λειτουργεί δε σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και για το ποίο δαπανώνται από τον Δήμο πάνω από 100.000,00€ ετησίως.

Την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017, εκπρόσωποι του Δήμου Χαλκιδέων επισκέφθηκαν μετά από Εισαγγελική εντολή, το Καταφύγιο του Ζωόφιλου Συλλόγου Χαλκίδας στο Βασιλικό, το οποίο λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να μεταφέρουν στο αδειοδοτημένο Καταφύγιο του Δήμου τα υγιή ζώα. Εκεί αντιμετώπισαν την αντίδραση των ζωόφιλων, οι οποίοι δεν επέτρεψαν τη μεταφορά των ζώων, παρότι έχει εκδοθεί η υπ' αριθμόν 1077/13-8-2012 απόφαση του τότε Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, που διατάσσει το κλείσιμο του Καταφυγίου στο Βασιλικό.

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει, με γνώμονα τη νομιμότητα, τις ενέργειές του για τη φιλοξενία και προστασία των ζώων, στο πλαίσιο πάντα των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας που διέπουν αυτή τη λειτουργία”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA