Κακοκαιρία: «Βιβλική» καταστροφή στην Σαμοθράκη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
 

Κακοκαιρία: «Βιβλική» καταστροφή στην Σαμοθράκη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Σαμοθράκη, μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας (25-09-2017)...

Οι χείμαρροι που πέρασαν μέσα από τη Χώρα έχουν προκαλέσει ζημιές και μεγάλες καταστροφές στο Κέντρο Υγείας του νησιού, το Δημαρχείο, καθώς και δεκάδες επιχειρήσεις και σπίτια. Παράλληλα το νησί έχει "κοπεί" στα δύο, λόγω των κατολισθήσεων, με το νότιο κομμάτι να παραμένει αποκομμένο από το βόρειο, για το λόγο αυτόν, τα σχολεία θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά, όπως επιβεβαιώσε ο Δήμαρχος του νησιού μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα. 
«Μετά τη 1:30 τη νύχτα, εκεί, τελείωσαν όλα», δήλωσε ο Δήμαρχος Θανάσης Βίτσας αναφέροντας τις ζημιές που υπέστησαν επιχειρήσεις, δομές, υποδομές και υπηρεσίες. 
«Η εικόνα είναι σοκαριστική. Δεν υπάρχει δημαρχείο, Κέντρο Υγείας, ούτε επιχειρήσεις στο κέντρο της Χώρας, όλα είναι μπαζωμένα. Στους δρόμους ορμητικοί χείμαρροι, φερτά υλικά και ογκόλιθοι από τις κατολισθήσεις. Χώμα και αυτοκίνητα μπερδεμένα, όλα ένα βουνό. Όλα τα αρχεία του Δήμου έχουν καταστραφεί, όπως και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, τα γραφεία, τα αναλώσιμα», ανέφερε ο Θ.Βίτσας.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα