Μπακογιάννης και Σπανός αποχαιρετούν τον Σταμάτη Γκάβαλη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
 

Μπακογιάννης και Σπανός αποχαιρετούν τον Σταμάτη Γκάβαλη (ΦΩΤΟ)

Τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του Σταμάτη Γκάβαλη εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης...

Ο Περιφερειάρχης στη δήλωσή του, κάνει εκτενή αναφορά στο ήθος και την προσφορά του Σταμάτη Γκάβαλη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησε.

Αναλυτικά, η δήλωσή του αναφέρει:
 


«Είναι πολύ σκληρό να αποχαιρετάς έναν δικό σου άνθρωπο, πόσο μάλλον έναν τόσο νέο άνθρωπο. Σήμερα το πρωί ξαφνικά χάσαμε τον Σταμάτη Γκάβαλη. Ο Σταμάτης αφιέρωσε τη ζωή του στα κοινά και στην Εύβοια που τόσο αγαπούσε. Από το 1986 που εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Χαλκιδέων, μέχρι σήμερα, υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από διαφορετικές θέσεις με αυταπάρνηση, πίστη και ενθουσιασμό. Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ευβοϊκής Αναπτυξιακής σε αυτή την θητεία, εργάστηκε άοκνα και αποτελεσματικά, με στοχοπροσήλωση, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και τις νέες ιδέες. Έντονα πολιτικοποιημένος, με ξεκάθαρες ιδεολογικές θέσεις, υπερασπίζονταν με τόλμη και γενναιότητα τις απόψεις του, υπηρετώντας την παράταξη του με ανιδιοτέλεια και επιλέγοντας συνειδητά να κερδίζει τον βίο του στην ελεύθερη αγορά. Εξαιρετικός οικογενειάρχης, προσέφερε την αγάπη του και την στήριξη του απλόχερα, με ευαισθησία και σεβασμό. Ευγενής, πνεύμα ανήσυχο και ελεύθερο που ξεχείλιζε από καλοσύνη. Μας τίμησε όχι μόνο με τη συνεργασία του, αλλά κυρίως τη φιλία και την εμπιστοσύνη του. Σταμάτη μου, θα μας λείψεις πολύ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός για την αιφνίδια απώλεια του Σταμάτη Γκάβαλη:


«Ο Σταμάτης Γκάβαλης, ο Σταμάτης μας, δεν είναι πια μαζί μας. Με τρόπο απροσδόκητο έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, βυθίζοντας σε πένθος τη λατρευτή του οικογένεια, τους αμέτρητους φίλους του, αλλά και εμάς, την οικογένεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Σταμάτης, μεστός από εμπειρίες δεκαετιών στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και στην πραγματική Οικονομία που τόσο τον συγκινούσε, μοιραζόταν μαζί μας την πολύτιμη σοφία του, κάνοντάς μας πλουσιότερους σε σκέψεις και γνώσεις. Από την άλλη, νέος στην ηλικία, αλλά κυρίως στις αντιλήψεις, παρακολουθούσε με πάθος τις εξελίξεις, κομίζοντας στο δημόσιο διάλογο την εικόνα της επόμενης μέρας.

Ακόμη περισσότερο, όμως, από τις πνευματικές του αρετές, ο Σταμάτης χαρακτηρίστηκε από το ήθος, την εντιμότητα, την προσήνεια και την καλοσύνη του.

Αυτά τα στοιχεία, απλά, αλλά σπάνια, όσο και ο ίδιος, θα κρατήσουν αξέχαστο το Σταμάτη στη μνήμη και στην καρδιά μας.

Σταμάτη, αντίο... Αντίο, φίλε..»

Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου για το θάνατο του Σταμάτη Γκάβαλη:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας συνεδρίασε σήμερα έκτακτα προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον αποβιώσαντα Σταμάτη Γκάβαλη και έλαβε την με αριθμό 165/2017 Απόφαση του, με την οποία εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής για τον θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου Σταμάτιου Γκάβαλη, ως ακολούθως:

Να παραστεί σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας του.

 

Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Περιφερειάρχη και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, στους οικείους του.
 

Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος στην εξόδιο ακολουθία του από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.
 

Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος, για λογαριασμό του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 

Η παρούσα Απόφαση να αναγνωσθεί στην εξόδιο ακολουθία, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και να δημοσιευτεί στον τύπο.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα