Νοσοκομείο Χαλκίδας: Παραιτήθηκε ο Αντώνιος - Πάρις Σώτος μετά την αποκάλυψη του EviaZoom.gr για την πειθαρχική έρευνα που διενεργείται σε βάρος του! Δείτε την απαντητική επιστολή που απέστειλε και την δήλωση παραίτησης! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Παραιτήθηκε ο Αντώνιος - Πάρις Σώτος μετά την αποκάλυψη του EviaZoom.gr για την πειθαρχική έρευνα που διενεργείται σε βάρος του! Δείτε την απαντητική επιστολή που απέστειλε και την δήλωση παραίτησης! (ΦΩΤΟ)

Την παραίτηση του από την Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας, υπέβαλε ο γιατρός και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Εύβοιας, Αντώνιος - Πάρις Σώτος, λίγες ώρες μετά το αποκλειστικό δημοσίευμα του EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ) που αποκάλυψε την πειθαρχική έρευνα που διενεργείται σε βάρος του...

Όπως αποκάλυψε το EviaZoom.gr, ο γνωστός ορθοπεδικός ο οποίος είναι και στέλεχος του ΚΚΕ, απουσιάζει από τα καθήκοντα του με πολυήμερες άδειες που ζήτησε να του χορηγηθούν από το αρμόδιο τμήμα για λόγους υγείας.

Ωστόσο, η αρμόδια επιτροπή του Νοσοκομείου Χαλκίδας φέρεται να μην έχει εγκρίνει αυτές τις άδειες, με αποτέλεσμα να διαταχθεί πειθαρχική έρευνα σε βάρος του γιατρού, από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Παναγιώτη Τζαφέρο, ο οποίος ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας για να αποφασίσει επί του εν λόγω θέματος, αν ασκηθεί δηλαδή πειθαρχική δίωξη ή όχι.

Αρχικά, ο Αντώνιος - Πάρις Σώτος απέστειλε στο EviaZoom.gr, την ακόλουθη απαντητική επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια:

«Οφείλω να επιστήσω της προσοχή σας στα εξής. Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν συνηθίζω να κρύβομαι και πόσο μάλλον υπό αυτές τις συνθήκες. Υπάρχουν ανακρίβειες στο ρεπορτάζ που αναρτήσατε όσον με αφορά.

Πρώτον διευκρινίζω ότι θα ακολουθήσει σύντομα επίσημη δήλωση μου για την αλήθεια των γεγονότων.

Δεύτερον η απουσία μου οφείλεται σε προσωπικά προβλήματα υγείας και τρίτον δεν πληρώνομαι καθόλου κανονικά, πρώτον διότι έχω ζητήσει άδεια άνευ αποδοχών και δεύτερον γιατί μου έγινε περικοπή μισθού λόγω των αναρρωτικών αδειών.

Τρίτον η σχέση μου με τον χώρο του ΚΚΕ ήταν στον χώρο του συνδικαλισμού και στην αυτοδιοίκηση αλλά ποτέ δεν υπήρξα μέλος του.

Αυτά προς το παρόν προς αποκατάσταση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων.

Σας παρακαλώ να σεβαστείτε τις δύσκολες προσωπικές μου στιγμές... Ευχαριστώ».

Αυτά ανέφερε ο Αντώνιος - Πάρις Σώτος, ο οποίος ενώ έκανε λόγο για «ανακρίβειες», λίγες ώρες αργότερα γνωστοποίησε μέσω facebook, ότι υπέβαλε την παραίτηση του από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της «δήλωσης παραίτησης», στο δημοσίευμα του EviaZoom.gr που αποκάλυψε την πειθαρχική έρευνα που διενεργείται σε βάρος του, και ουσιαστικά τον οδήγησε στη συνέχεια σε παραίτηση, όπως παραδέχεται ο ίδιος.

Εμφανώς ενοχλημένος λοιπόν από την δημοσιοποίηση του θέματος, εκτός από τη διοίκηση του νοσοκομείου, έριξε τα «βέλη» του και στο EviaZoom.gr, το οποίο στο παρελθόν έχει προβάλλει και δικές του καταγγελίες (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), -αλλά αυτή τη φορά ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που αποκάλυψε ένα θέμα που δεν ήταν αρεστό στον ίδιο-, χαρακτηρίζοντας «εσχάτη» την δημοσίευση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Θεωρώ λοιπόν ότι η εσχάτη αυτή δημοσίευση, καθώς και η όλη αντιμετώπισή μου κα-τά το τελευταίο διάστημα μόνον τυχαίες δεν είναι και σκοπό βέβαια έχουν την απομάκρυνσή μου από το νοσοκομείο, καθώς και την καταπολεμηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής μου δράσης».

Επίσης σε άλλο σημείο αναφέρει: «Φυσικά, μία τέτοια δημοσιογραφική πληροφόρηση και μάλιστα διαστρεβλωμένη, αφού εγώ έχω πάψει να πληρώνομαι, φυσικά δεν θα μπορούσε να διαρρεύσει ειμή μόνον από τον φορέα σας (εκτός εάν οι δημοσιογράφοι ερευνούν κατά ποίου εκκρεμεί πειθαρχική διαδικασία) και βέβαια εξαιτίας της κομματικής μου ταυτότητος και της συνδικαλιστικής μου δράσης, διότι σε καμμία περίπτωση δεν θα ενδιέφερε το αναγνωστικό κοινό η πορεία ενός ιατρού εάν δεν είχε παράλληλα κάποια κομματική ταυτότητα και συνδικαλιστική δράση».

Για τους χαρακτηρισμούς και την ιστορία που έπλασε ο παραιτηθείς γιατρός -που τυγχάνει να είναι και πρόεδρος των γιατρών του Νομού Εύβοιας-, σχετικά με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του EviaZoom.gr, δεν χρήζουν σχολιασμού λόγω έλλειψης στοιχειώδους σοβαρότητας που επιδεικνύει στα γραφόμενα του.. Τον αφήνουμε στη κρίση των αναγνωστών και θα περιμένουμε το πόρισμα του Υπουργείου Υγείας για την υπόθεση, όπως έχουμε γράψει από την αρχή.

Διαβάζοντας όμως κανείς τα όσα λέει, θα διαπιστώσει με μια ματιά ότι πέφτει και σε εξόφθαλμες αντιφάσεις!

Ενώ στην απαντητική επιστολή που απέστειλε στο EviaZoom.gr, δηλώνει πως ποτέ δεν υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, λέει το ακριβώς αντίθετο στη δήλωση παραίτησης, τονίζοντας ότι αποκαλύφθηκε το θέμα εξαιτίας της κομματικής του ταυτότητος και της συνδικαλιστικής του δράσης. 

Επίσης, στη δήλωση παραίτησης τονίζει ότι έχει πάψει να πληρώνεται, ενώ στην απαντητική επιστολή αναφέρει ότι του έχει γίνει περικοπή μισθού.

Η μακέτα που δημοσίευσε ο Πάρις Σώτος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014

Δείτε αυτούσια την δήλωση - παραίτησης του Αντωνίου - Πάρι Σώτου:

ΠΡΟΣ
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ
Αντωνίου-Πάρη Σώτου του Γεωργίου.

Κύριοι Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, ασκώ τα καθήκοντά μου ως ιατρός στο υμέτερο νοσοκομείο επί σειρά πολλών ετών, εσχάτως δε ως διευθυντής ορθοπεδικής (οργανική μονάδα Γ.Ν. Χαλκίδος). 

Παράλληλα με την άσκηση του λειτουργήματός μου, ήσκησα και συνδικαλιστική δράση, διατελέσας και πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ. Αν και νομοτύπως προσεκόμισα ενώπιόν Σας άπαντα τα έγγραφα που δικαιολογούσαν την απουσία μου από την υπηρεσία διεπίστωσα μία πολύ εχθρική στάση απέναντί μου, με έξαρση της τυπικότητας όσον αφορά τις διαδικασίες, αλλά και την δυνατότητα ε-γκρίσεως αδειών. Εσχάτως δε σας υπέβαλλα πλήρως εμπεριστατωμένη αίτηση περί χορηγήσεως αδείας άνευ αποδοχών (στην οποία δεν έλαβα καμμία απάντηση), λαβών αμέσως μετά κλήση παράστασης ενώπιον του αρμοδίου πειθαρχικού συμβουλίου! 

Και σαν επιστέγασμα στις 31-8-2017 ανέγνωσα μετ’ εκπλήξεως στο διαδίκτυο ανάρτηση με προβολή της προσωπικής μου φωτογραφίας, όπου ανεφέρετο ότι τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ψάχνουν εις βάθος της περίπτωσή μου και ότι εγώ, ενώ απουσιάζω από την υπηρεσία, πληρώνομαι κανονικά. 

Φυσικά, μία τέτοια δημοσιογραφική πληροφόρηση και μάλιστα διαστρεβλωμένη, αφού εγώ έχω πάψει να πληρώνομαι, φυσικά δεν θα μπορούσε να διαρρεύσει ειμή μόνον από τον φορέα σας (εκτός εάν οι δημοσιογράφοι ερευνούν κατά ποίου εκκρεμεί πειθαρχική διαδικασία) και βέβαια εξαιτίας της κομματικής μου ταυτότητος και της συνδικαλιστικής μου δράσης, διότι σε καμμία περίπτωση δεν θα ενδιέφερε το αναγνωστικό κοινό η πορεία ενός ιατρού εάν δεν είχε παράλληλα κάποια κομματική ταυτότητα και συνδικαλιστική δράση. 

Στο εν λόγω μάλιστα δημοσίευμα τονίζεται η συμμετοχή μου στο ΚΚΕ, καθώς και η άσκηση καθηκόντων προέδρου στην ΕΙΝΝΕΥΒ. Θεωρώ λοιπόν ότι η εσχάτη αυτή δημοσίευση, καθώς και η όλη αντιμετώπισή μου κα-τά το τελευταίο διάστημα μόνον τυχαίες δεν είναι και σκοπό βέβαια έχουν την απομάκρυνσή μου από το νοσοκομείο, καθώς και την καταπολεμηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής μου δράσης. 

Ως εκ τούτου, ύστερα από τόσα χρόνια παρουσία μου και συνεπούς άσκησης των καθηκόντων μου, είμαι υποχρεωμένος να υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση που σήμερα κατέχω, επιφυλασ-σόμενος φυσικά παντός νομίμου δικαιώματός μου για την αντιμε-τώπιση που είχα όλο αυτό το διάστημα.
 
Ε π ε ι δ ή, η αντιμετώπιση που είχα φρονώ ότι δεν ήταν η δέουσα.

Ε π ε ι δ ή, δεν είχα δώσει ποτέ δικαίωμα όλ’αυτά τα έτη να σχολιαστεί αρνητικά τ’όνομά μου

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΚΑΙ
 
Υποβάλλω ενώπιόν σας την παραίτησή μου από την θέση μου ως διευθυντής ορθοπεδικής (οργανική μονάδα Γ.Ν. Χαλκίδος), επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου κατά παντός υπευ-θύνου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA